Kahraman TV

Akkor: "Kahramanmaraş Anadolu Zenginliğinin Yansımasıdır"

KAHRAMANMARAŞ

TRT2'de ekrana gelen 'Sarayın Lezzetleri' programının ünlü ismi Yunus Emre Akkor, 'Maraş Mutfağı' başta olmak üzere Kahramanmaraş hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

TRT ekranlarının sevilen ismi Yunus Emre Akkor, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş'a övgü dolu sözler sarf etti.

'Kahramanmaraş'la ilgili bu yazdıklarımı mutlaka okuyun derim' diye paylaşımına başlayan Akkor, Kahramanmaraş'ın yemeklerini Anadolu mutfağından sıyrılarak farklı bir konumda olduğunu belirtti.

Paylaşımında sadece gastronomi ile sınırlı kalmayıp Kahramanmaraşlıların mütevazi ve misafirperver özelliklerini de vurgulayan belgeselci, "Kahramanmaraş'ı seyahat listenizin en başına yazın derim.." dedi.

KAHRAMANMARAŞ MUTFAĞI ANADOLU'NUN EN KIYMETLİ HAZİNESİ GİBİ

Şehirdeki herkesin gastronomi konusunda gösterdiği çabaya hayran kalan Akkor, takipçilerine Kahramanmaraş ile ilgili hikayeleri kaçırmadan izlemeleri gerektiğini de vurguladı.

İşte Yunus Emre Akkor'un o paylaşımı...

"Kahramanmaraş’la ilgili bu yazdıklarımı mutlaka okuyun derim...

Kahramanmaraş yemekleri; yemek kültürü ve mutfağındaki sadeliğin yanı sıra aşırı lezzetli geleneksel tatlarıyla Anadolu mutfaklarının arasından sıyrılıp farkını ortaya koyuyor.

Şehirdeki herkesin gastronomi konusundaki top yekün mücadelesine gerçekten hayran kaldım...

Aşırıya kaçmış, birbirinden alakasız lezzetleri karıştırarak şehir gastronomisine katkı sağladıklarını zannedenlere inat tüm yalınlığıyla Anadolu’nun en kıymetli hazinesi gibi çıkıyor karşımıza...

Mütevazilik, zanaatkarlık, misafirperverlik ve geleneğin en doğru şekilde sergilendiği kahraman şehir, Anadolu kelimesindeki yaşanmışlık ve medeniyet zenginliğinin günümüze en doğru yansımasıdır bence...

Zor günleri geride bırakmayı ümit ettiğimiz 2021 yılında #kahramanmaraş ‘ı seyahat listenizin en başına yazın derim...

Şehrin yemek kültürünün gönüllü emekçilerine sonsuz teşekkürü bir borç bilirim. Bu arada Kahramanmaraş ile ilgili hikayeleri kaçırmadan izleyin derim..."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.