Kahraman TV

Ahmet Çabukel: "İşçi Maaşlarının 4500TL Olmasını İstiyoruz"

KAHRAMANMARAŞ

İyi Parti Kahramanmaraş Teşkilatı, gerçekleştirdiği basın açıklamasında Kahramanmaraş'ta işçi maaşlarının 4500 TL yapılması gerektiğini duyurdu.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Belediye içerisinde çalışan hakları yenen memur kardeşlerimizin, bir türlü kademe ilerlemesi yapılmayan memur kardeşlerimizin haklarını savunmak için bir araya geldik.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi içerisinde çalışan 2800 işçi kardeşimizin aldığı grev kararı neticesinde sandıklar kuruldu. Sandıklardan 1700 kişinin katılımıyla, salt çoğunluğun katılımıyla oy kullanmaya başlandı.

Oy kullanmadan sonra yüzde 92'si 'Evet' oyu vererek bugün sendikanın almış olduğu grev kararını resmen fiiliyata dökme kararı aldılar. İşçi kardeşlerimizi de bu dik duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.

Kahramanmaraş'ın uzun zamanlı tarihinde görülmemiş bir güç gösterisi yapmışlardır. Şu anda evli ve iki çocuklu olan bir işçi kardeşimizin aldığı maaş 3100-3200, 3400 TL'ye kadar, maalesef.

Oysa, Belediyede çalışan işçi kardeşimizin emsallere göre karar alması gerekiyor. Bugün sendika olmasa, belediye başkanı olmasa, sadece kanunlar nizamında, eğer belediyede çalışan işçimiz maaş almak isterse 3600TL bugün itibariyle giydirilmemiş ne t maaşları var.

Malum bu işçiler 2 yıl önce kredi çektiler. Neden? Çünkü kendi maaşlarına güvenerek bu işçiler kendilerine ev aldılar, araba aldılar, başka bir şey yaptılar. Kendi ihtiyaçlarını bir şekilde gidermek zorunda kaldılar. Kendi hayatlarını o maaşa göre planladılar ama iki yıldan beri işçi kardeşlerimize, memur kardeşlerimize sadece iyi bakın sadece yüzde 4 maaş zammı yapmaktadır.

Bizim burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e, onun heyetine bir ricamız var. Sendika yöneticilerine buradan bir ricamız var.

Lütfen emekçi kardeşlerimizin maaşlarını minimum 4500 TL'den tutun ve bunu net maaş olarak yapın. Bu insanlar kendi haklarını alsınlar."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.