Kahraman TV

Af Tartışmasına Kahramanmaraşlı Vatandaşların Yorumu Ne Oldu?

KAHRAMANMARAŞ

Gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer alan 'Genel Af' konusunu vatandaşlara sorduk.

Af çıkacak mı sorusu, son gelişmelerin ardından mahkumlar ve onların yakınları tarafından internet üzerinden sorgulanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar ve sonrasında iki partinin kurmaylarından gelen ifadeler, af haberlerini yakından takip eden birçok kişinin dikkatini çekti.

'DEVLET KENDİSİNE İŞLENEN SUÇLARI AFFEDEBİLİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklama da "Cumhur ittifakı zeminini hazırlayan milletimizin kendisidir. Yeni yönetim sisteminin inşaası gibi temel konularda aynı çizgilerde olmak her konuda birlikte hareket etmeyi gerektirmiyor. MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor.Politikalarımızı sonuna kadar savunuruz ama kimseye kişisel olarak saygısızlık etmeyi aklımızdan dahi geçirmeyiz. Temel ilke bir devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir ama kişilere karşı işlenen suçları af yetkisine devlet sahip değildir' dedi.

'GERİ DÖNÜŞ YOK'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında Genel Af ve İttifak konularına açıklık getirdi. Af Tartışmasına ilişkin konuşan Bahçeli,'TBMM ye sunduğumuz kanun teklifi bir af değildir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Kanun teklifimiz 3. Maddesindeki hangi suçların olduğu bellidir. Milletimize neyi söylediysek onu yerine getirme peşindeyiz. Vazgeçmek yok geri dönüş yok' ifadelerini kullandı.

'İTTİFAK NİYETİMİZ YOK'

Hiçbir ittifak bir tarafın yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır diyen Bahçeli,' Samimiyet olmadan hiçbir ittifak sürdürülemez.Hiçbir ittifak bir tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla ayakta kalamayacaktır. Kronikleşen süreci uzatmanın anlamı yoktur. Parti olarak yerel seçimlerde ittifak arayışımız kalmamıştır.İttifak niyetimiz yoktur. Seçimlerde kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.