Kahraman TV

Zorunlu Trafik Sigortası'nda 2 Değişiklik Birden

GÜNDEM

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortalarında iki önemli değişiklik yapıldı. Sigorta şirketlerinin her ay yüzde 1.5 oranındaki fiyat artışı yüzde 0.75’e düşürülürken, sermayesi yetersiz olan sigorta şirketlerine de trafik sigortası satma sınırlaması getirildi.

İSAD ( İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği ) Onursal Başkanı Turusan Bağcı yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin her ay yasal olarak sigorta fiyatına yaptıkları zam oranını yarı yarıya düşürüldüğünü söyledi.

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması kapsamında sigorta şirketlerine, her ay sigorta primlerini yüzde 1.5 oranında arttırma hakkı tanınmıştı. Bu da yıllık yüzde 18’lik artış anlamına geliyordu. Bakanlık, çıkardığı genelge ile aylık fiyat artışını yüzde 0.75’e düşürdü. Yıllık artış %9 u geçemeyecek.

Haziran ayından sene sonuna kadar sigorta Şirketleri, trafik sigortası fiyatlarını aylık yüzde 0.75 oranında arttırabilecek.

Yeni düzenleme ile 2021 yılında ise bu oran yüzde 1’e çıkacak ve gelecek senenin başından itibaren sigortacılar, trafik sigortası fiyatlarını aylık yüzde 1 oranında arttırabilecek.

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği ) Onursal Başkanı Turusan Bağcı milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Koronavirüs nedeni ile Trafik Sigortası ve Kasko poliçelerinde 2020 Nisan ayı verilerine göre bir önceki yıl 2019 Nisan verileri karşılaştırıldığında bir aylık kaybın önemli oranlarda olduğu, Mayıs ayında ise daha da artacağı konusunda endişeliyiz. Destek olmak adına önce vadeleri 1 ay uzattık, taksitlerde ise 1-3 ay arası erteleme yaparak sektör olarak destek olduk." dedi.

İkinci önemli düzenleme ile de sigorta şirketlerine, sermayeleri oranında trafik sigortası satıp prim toplama hakkı tanındı.

SERMAYE KADAR SATIŞ HAKKI 

Genelgeye göre mayıs ayının başından, sene sonuna kadar geçen 8 aylık dönemde sigorta şirketlerinin trafik sigortasından topladıkları prim öz sermayelerinin 4 katını geçemeyecek.

2021 yılında ise bu oran 5 katı olarak belirlendi ve şirketler sermayelerinin 5 katından fazla trafik primi üretemeyecek.

Yıl içinde prim üretimi, sermayesini geçen şirketler, sigorta satışı yapamayacak; sermayesini arttırırsa satış yapma hakkı tanınacak.

PEKİ BU DÜZENLEMELER NE ANLAMA GELİYOR?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bağcı, "Sermayesi düşük olan şirketler istedikleri gibi trafik sigortası satamayacak. Trafik sigortasında aylık fiyat artışına sınırlama getirilmesi de corona virüs önlemleri çerçevesinde, tüketiciyi korumaya yönelik yapıldı. "dedi. 

Yorumlar (6)

Cenk 4 Yıl Önce

Senelık yuzde 20 ındırm var kaza yapmasan ama senede yuzde 18 zam yapıyolar sadece yuzde 2 ındırım kalıyo ama malesef nasıl oluyosa ındırım deyıl her sene daha yuksek olarak sıgorta yaptırıyoruz anlayan varsa bızı aydınlatırsa sevınırız

Mustafa cicek ben avrupada yasiyom... 4 Yıl Önce

Iyi a

Mevlüt eksi 4 Yıl Önce

Aracım peugeot bipber kamyonet ruhsatlı bunlar otomobil ruhsatı olsa iyi olur bu herkesin sıkıntısı devletimizden bu yönde bir çalışma bekliyoruz selamlar.

Cemil Hakan 4 Yıl Önce

Peki scooter denilen vitessiz motorsikletlerin trafik sigorta bedelinin 500 TL olması ne kadaR ADALETLİ

Serkan 4 Yıl Önce

Neden mayene gibi sigorta da 2 (iki) yıllık değil heryıl neden yapılıyor, yapacaksanız adam akıllı bir iyileştirme yapın ticari ler dışında siğorta en az iki yıl olmalı

05416951708 akdeniz organik sızma... 4 Yıl Önce

Fiorine doplo gibi araçlardaki kamyonet adı altında alınan muayene her yıl olmasın kaldirilsin

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.