Kahraman TV

Yüz Yüze Eğitimde Talimat Verildi: İşte Okulların Açılma Tarihi

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamarda bulundu. Köy okullarında Yüz Yüze Eğitim'in 15 Şubat'ta açılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kovid 19'un mutasyona uğraması herkes gibibizim de işimizi zorlaştırıyor. Allah'ın izniyle bu küresel sağlık krizinin üstesinden geleceğine inanıyoruz. Dünyada ayyuka çıkan aşı krizi, bize yerli aşı çalışmalarına hız vermemiz gerektiğini gösteriyor. Yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyouz. Mart ayından bu yana tedbirlerin ekonomik, sosyal hayat üzerindeki olumsuz etkilerini gayet iyi biliyoruz.

Bilim insanlarımızın görüşlerinin yanında her kesimden gelen seslere kulak veriyoruz. Kabinemizin bugünkü toplantısında bu değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde tekrar yaptık. Uzaktan eğitimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılğı dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını tamamladık. Ancak vaka artışı yaşanması halinde yeniden ara verilebilecek.

Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak.

Vaka sayılarındak iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar sürdürülecek. Esnaflarımıza yönelik kısıtlamaların kademeli olarak takvimi başlatmayı planlıyoruz.

Belediyelerden, organize bölgelerin yönetimlerinden il hıfzıssıha kararlarının uygulanması hususunda hassasiyet göstermelerini beklediğimizi belirtmek istiyorum.

Bu duygularla sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.