Kahraman TV

Yiğido Dursun Güzel Dünya Şampiyonu Oldu

GÜNDEM

İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcular 3 altın, 3 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 15 madalya kazandı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da düzenlenen organizasyonun ilk 3 gününde grekoromen stilde büyükler ve gençler müsabakaları gerçekleştirildi.

Sivaslı milli sporcu Dursun Güzel, şampiyonanın son gününde 97 kg’da İran’lı rakibini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dünya şampiyonu olan milliler için tebrik mesajı yayımlayarak yaşadığı mutluluğu şu sözlerle ifade etti:

“İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda büyükler grekoromen stilde mücadele eden pehlivanlarımız, yine minderde tarih yazarak bizlere büyük gurur yaşattılar. 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere toplamda 10 madalya kazanarak takım halinde dünya şampiyonu olan millilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Milli Takımımızın zirvede yer almasında emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.