Kahraman TV

Vatandaşların Elektrik İsyanı: '48 Saattir Elektrik Verilemeyen Yerler Var'

GÜNDEM

Kar yağışı nedeniyle kentte elektrikler kesik. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Önder Cesur, kesintinin bazı bölgelerde 48 saattir sürdüğünü söyledi.

Isparta’da önceki gün başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bazı ilçelere elektrik verilmiyor. Şehirde kesinti nedeniyle ısınma sorunu da yaşanmaya başlandı. 

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Önder Cesur, Cumhuriyet'e yaşanan kesintiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin uzun saatlerdir devam ettiğini belirten Cesur, Isparta'da yaşanan yurttaşların isyan ettiğini söyledi.

''Isparta'da bir kar yağışı var ama karın kalınlığının 30-40 santimetreyi geçmeyen bölgeler de var. Ona rağmen elektrik şirketleri, 'Kar yağışına bağlı olarak bir kesinti yaşanıyor' dedi. Geceden beri herkesle temastayız. Yetkililer buzlanma olduğunu ve tellerin koptuğunu söylediler'' ifadelerini kullanan Cesur, sürekli insanların aradığını ve oksijen tüpüyle yaşayanlar için endişelendiklerini söyledi.

Gönen Belediye Başkanı: 'Elektriğimiz yok, tam bir kaos durumu var' 

Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen, 'İlçemizde elektriğimiz yok. Tam bir kaos durumu var. Yetkili kişilerle görüştük, dünden beri ‘Geliyor, geliyor’ dediler ama bir türlü görmedik. İnşallah bu akşamı geçirmeyiz' dedi.

Kesmen, ANKA Haber Ajansı ile ilçede yaşananlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

'Dün sabahtan beri yoğun bir kar yağışı görüldü. Dün akşam geç saatlere kadar devam eden yoğun kar yağışı ilçemizde büyük bir birikime neden oldu. İlçemizde ulaşımda herhangi bir sıkıntı yoktur. İlk dakikadan itibaren hazırlıklarımızı yaptık, hiçbir sorun yaşanmadı ulaşımda. İnsanların gıdasını, ihtiyacını belediye olarak karşıladık, evlerine hizmet ettik. En büyük sıkıntımız şu anda. 24 saat geçti ilçemizde elektriğimiz yok. Yaşlıların evlerine gece mum götürdük. Tek başına kalanlar sıkıntı yaşadılar. Hayvanlarını sağmak isteyenler jeneratör peşinde çünkü sağım makinesi gerekiyor.

İlçede tam bir kaos durumu var. Yetkili kişilerle görüştük, dünden beri ‘Geliyor, geliyor’ dediler ama bir türlü biz şu ana kadar görmedik. İnşallah bu akşamı geçirmeyiz. Şu anda gelir mi yüzde 100 bir şey diyemiyorum. Çocuklu aileler, yaşlılar, elektrikle işleri olan insanlar var. Sobalarını söktüler insanlar bacalarını kapattı doğalgaz gelince ama şu anda hiçbir şekilde ısınma imkanımız yok. Çaresiz bir şekilde eşin dostun yanına gitmeye, ilçeyi terk etmeye başladılar. İnşallah bu akşam gelirler diye bekliyoruz büyük bir ümitle.'

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.