Kahraman TV

Üniversitesi sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

GÜNDEM

ÖSYM, haftalar öncesinden yayınlandığı takvimle YKS sonuç tarihini duyurmuştu. Peki, üniversitesi sınavı YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM YKS sonuç tarihi...

YKS sonuç tarihi için araştırmalar şimdiden başladı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum halinde gerçekleşecek olan YKS'nin ilk oturumu 27 Haziran'da diğer iki oturumu ise 28 Haziran'da tamamlanacak. 

lçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek olan YKS'ye saatler kaldı. 2020-YKS'de adaylar yüz yüze eğitim gördükleri konulardan sorumlu olacaklar, 12. sınıfın ikinci dönem konularından soru sorulmayacak.Sınava kısa süre kala heyecan artarken sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih gündeme geldi. ÖSYM tarafında organize edilen söz konusu sınavın sonuçları 28 Temmuz 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçları 28 Temmuz 2020'de açıklanacak. ÖSYM'nin internet sitesinde yapılan duyurunun ardından, sınav sonuçları https://www.osym.gov.tr/ üzerinden öğrenci şifre ve TC kimlik numaraları girilerek öğrenilecek.

Konuya dair ÖSYM ya da yetkililerden açıklama geldiği takdirde haberimizde yer vereceğiz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.