Kahraman TV

"Ümit Özdağ’ın İddiaları İYİ Parti’yi Nasıl Etkiler?"

GÜNDEM

Habertürk yazarlarından Kübra Par, bugünkü yazısında "Ümit Özdağ’ın iddiaları İYİ Parti’yi nasıl etkiler?" konusunu kaleme aldı.

Ümit Özdağ milliyetçi taban üzerinde etkili, bir siyasetçi. Üstelik güvenlik uzmanı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki 'FETÖ' imasını başka biri ortaya atacak olsa bu kadar etkili olmazdı. Bu nedenle ciddiye alınacaktır.

Fakat Özdağ’ın bu iddiayı daha önce değil de kurultayda yaşanan tartışmalardan sonra ileri sürmesi bu etki gücünü düşürerek “Acaba intikam almak için mi yaptı?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Zaten dün gerçekleştirdiği ikinci açıklamada “İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti’nin son 2 kongresinde kirli tezgâhları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar” diyerek, “Siz bizi dışarıda bırakarak bombanın pimini çektiniz, ben de patlattım” demiş oluyor.

Bu arada başta Bülent Turan ve iktidara yakın kanallar İYİ Parti’ye yüklendikçe, olayın etkisi Meral Akşener lehine zayıflıyor ve “Oyumuz yüzde 13-15 bandına çıktığı için bize saldırı düzenleniyor” tezine zemin hazırlıyor.

Her halükârda İYİ Parti'yi zor günler bekliyor. Akşener güçlü ve kıvrak bir liderlik ortaya koyarak parti içinde çıkan kavgayı daha ilk çıktığında yatıştırmanın, tarafları sakinleştirmenin bir yolunu bulmalıydı. Bunu başaramadığı için ikinci dalga geldi. Toparlanamazsa daha şiddetli depremler görebilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.