Kahraman TV

'Türkiye Pazar Gününe Kafası Karışık Uyandı'

GÜNDEM

Geçtiğimiz sene yaşanan büyük “Saat kaç?” karışıklığının ardından bu sene yine aynı sorun yaşandı, teknolojik aletlerin bir kısmı kendiliğinden saatleri geri alınca tüm saatler farklı bir zamanı göstermeye başladı.

Türkiye’de bir kez daha saat kaç karmaşası yaşandı! Sabit saat uygulamasına geçen Türkiye’de kimi cep telefonları saatleri yaz saatine alınca saatin kaç olduğuna dair kafalar karıştı. Pazar sabahına uyanan vatandaşların birçoğunun kafasındaki ilk soru “Saat kaç?” oldu. Saatin kaç olduğuna dair kafa karışıklığı yaşayan vatandaşların ilk başvurduğu yöntem Google’da “Saat kaç?” araması yapmak oldu.

Elektronik aletlerini saatlerin ileri veya geri alınması durumunda saat karmaşasını her yıl iki defa yaşıyoruz. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bu yıl ve her yıl ileri saat (sabit saat) uygulaması devam edecek.Türkiye sabit saat uygulamasına geçti ve otomatik saate ayarlı elektronik aletler saatleri geri aldı.

SAAT KAÇ?

Türkiye’de saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz.

Kaynak:Sözcü

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.