Kahraman TV

"Türk Olmak mı Kötü, Doğru Olmak mı, Yoksa Çalışkan Olmak mı?"

GÜNDEM

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, bugünkü yazısında "Gelin de yasaklayın Andımız’ı" konusunu kaleme aldı.

Danıştay yasaklamış. Andımız bu yıl da okullarda okunmayacakmış.

Andımız... İlkokulda İstiklal Marşı'ndan önce ezberletmişlerdi bize. Her okuduğumda kim olduğumu, ne için yaşadığımı, 'Ülkümün' ne olduğunu hatırlatırdı bana... Okurken kendimi hep ayrıcalıklı hissederdim. Bu bayrağın altında, bu devletin ve milletin bir mensubu olduğum, bu coğrafyada yaşadığım için...

Kim, Andımız'ın hangi cümlesinden, hangi kelimesinden kaygı duyuyor, tehlikeli buluyor, bir anlayabilsem? Türk olmak mı kötü, doğru olmak mı, yoksa çalışkan olmak mı? Burası Türkiye Birleşik Devletleri değil, Türkiye Cumhuriyeti...

Kökeni Laz da olsa, Kürt, Çerkez, Arap, Ermeni de olsa, kendini aynı bayrağın altında 'Türk' hissedenlerin ülkesi...

Yoksa 'adanmış' olmaktan mı korkuyorsunuz? "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun" sözü mü sizi rahatsız ediyor? Evlatlarımız, varlıklarını bu ülke, bu vatan, bu bayrak için feda etmeyecekler de, ne için edecekler? Varlıklarını kime adayacaklar? Örgütlere, çetelere, uyuşturucu baronlarına, emperyalist lobilere mi?

Canım kızım bu yıl ilkokula başlayacak. Buradan ilan ediyorum. Her sabah onu servise bindirmeden önce kapımızın önünde Andımız'ı okuyacağız birlikte. Başımız dik, göğsümüz dışarıda, hazırolda ve haykırarak:

"Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, ülkemi, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene..."

Kim yasaklayabilir ki, yüreğime kazınmış Andımız'ı?..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.