Kahraman TV

Tümay Mercan’dan Ahilik Konferansı

GÜNDEM

Bu yıl 35’incisi kutlanan Ahilik Haftası 12-18 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde düzenlenecek olan etkinliklerle gündeme gelecek.

Bu yıl 35’incisi kutlanan 12-18 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde düzenlenecek olan etkinliklerle gündeme gelecek.

Yazarlarımızdan Öğr. Gör. Tümay MERCAN 15.09.2022 tarihinde saat 14.00 de Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’ nde “Ahilik Kültürünün Günümüze Yansımaları” konusunda bir konferans verecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öğr. Gör. Tümay MERCAN “13.yy. dan bu yana esnaf ve toplum için önemli olan değerleri barındıran Ahilik sistemini bu gün yeniden kuramayız. Ama değerlerini yaşatarak özümüze sahip çıkarak bireysel ve toplumsal olarak daha başarılı olabiliriz. Ahilik her ne kadar esnaflara özgü olarak düşünülse de aslında tolumun her kesimi için her meslek için önemli ahlaki değerleri barındırıyor. Bunlara sahip çıkmamız gerekir. Konferansta Ahiliğin günümüze yansımalarından bahsederek, neler yapabiliriz sorusuna cevap arayacağız” dedi.

Kahramanmaraş’ın eski meslekleri devam ettirme, gelenekleri sürdürme ve Ahilik değerlerini koruma anlamında değerli bir şehir olduğunu belirten Mercan, Kahramanmaraş’ın bu konuda ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ahilik değerlerinin günümüzde uygulanması konusunda çalışan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Tümay MERCAN’ın “Şimdi Ahilik Zamanı “ isimli bir kitabı bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.