Kahraman TV

TBMM'de Kürsüden Yere Portakal Döktü

GÜNDEM

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçeleri görüşmesinde kürsüye bir kasa portakal ve bazı fotoğrafların bulunduğu dövizlerle çıktı. Muğla'dan getirdiğini söylediği portakalları kürsünün üzerinden yere döken Erbay, portakal üreticisinin sorunlarının çözülmesini istedi.

CHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçeleri üzerinde görüşlerini dile getirdi.

CHP Konya Milletvekili Şener, Türkiye'nin bir yangın yerine döndüğünü, fiyatların füze gibi yükseldiğini savunarak, "bu durumun sorumlusunun ne yapacağını bilmeyen, ikide bir politika değiştiren, istikrarlı bir çözüm yolu ortaya koyamayan hükümet olduğunu" öne sürdü.

Hükümetin, ülkedeki firmaların yapısını bilmeden ekonomi modeli belirlediğini iddia eden Şener, 860 bin şirketin giderlerine ilişkin incelemede faiz giderlerinin, toplam giderler içindeki payının sadece yüzde 3 olarak belirlendiğini anlattı. Şener, "Siz 'Faizi düşüreceğiz; firmaları, şirketleri, ihracatçıyı ayağa kaldıracağız' diyorsunuz. Ama kur şirketler açısından daha büyük bir bela, 122 milyar dolar kur açığı var ve bu şirketler 586 milyar Türk lirası zararla, kur zararıyla karşı karşıyalar." diye konuştu.

Merkez Bankası'nın son dönemdeki kararlarını eleştiren Şener, "Daha geçen gün Hazine borçlandı, yüzde 15 ile Merkez Bankasından aldığı parayı hemen birkaç gün içerisinde bankalar Hazine'ye yüzde 27,7 ile yani yüzde 51 karla verdi. Devletin bir cebinden aldığı parayı devletin öbür cebine koydular ve yüzde 50 kar yaptılar. Hani faizi düşüyordunuz siz?" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı surelerden ayetler okuduğunu hatırlatan Şener, "Cübbeli Ahmet Hoca'nın bile hükümeti bu konuda uyardığını", bu tür söylemlerin insanları İslam'dan soğutabileceğini söyledi. Şener, "Bu neye benzer? Hazreti Ali'nin ifadesiyle, belli bir grubu tanımlarken 'Onlar Allah'ın hak kelamını batıl murat ederek söylemektedirler' demişti. Onun için batıl konularda Hakk'ı murat ediyormuş gibi konuşulamaz. Bu yanlıştır ve bu yanlışlık elbette ülkeye zarar verdiği gibi hükümet edenleri de yanlış bir kulvara sokmaktadır." sözlerini sarf etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.