Kahraman TV

Taksim saldırısının detayları netleşiyor!

GÜNDEM

Dün İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen saldırının detayları netlik kazanmaya başladı

Dün İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen saldırının detayları netlik kazanmaya başladı

Saldırının ardından gece boyu kamuoyuna bilgi aktarımında bulunan yetkililer, saldırganın yakalandığı bilgisini verdiler. İstanbul’un en işlek bölgelerinden İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olay yerinde incelemelerde bulundu.

SOYLU, İSTANBUL’DA…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu patlamasında bomba dolu çantayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığını söyledi. Saldırının terör kökenli olduğunu kaydeden Soylu, derinlemesine araştırmanın sürdüğünü kaydetti.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden 6 vatandaşın isimleri belli oldu. Saldırıda Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar Ereğli 2007 doğumlu, Yusuf Meydan Palu 1988 doğumlu, Ecrin Meydan Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara Gümüşhane 1982 ve eşi Mukaddes Topkara Rize 1985 doğumlu hayatını kaybetti.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu olduğunu, yaralılardan 5'inin yoğun bakımda olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

Beyoğlu’nda meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaya ve araç trafiğine kapatılan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yapılan çalışmalar sonrası tekrar trafiğe açıldı. Saat 16.20 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası 6 kişi hayatını kaybederken 2’si ağır 81 kişi yaralanmıştı. Olay sonrası polis ekipleri tarafından güvenlik amacıyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yaya ve araç trafiğine kapatılmıştı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgede çalışmalarını tamamladı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından bölgede temizlik çalışması yaptı. Belediye ekipleri tarafından İstiklâl Caddesi’ndeki banklar da sökülerek kaldırıldı. Temizlik çalışmalarının da tamamlanmasının ardından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi yaya ve araç trafiğine açıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.