Kahraman TV

‘Skandal’ iddialarıyla gündem yaratan KPSS iptal edildi!

GÜNDEM

Ataması henüz yapılan ÖSYM’nin yeni Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

Ataması henüz yapılan ÖSYM’nin yeni Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

DDK MÜFETTİŞLERİNDEN DEĞERLENDİRME

DDK müfettişleri ÖSYM Başkanlığı bünyesinde ilk incelemelerine başladı. DDK Başkanı Yunus Arıncı, lisans soruları hakkında ilk değerlendirmesini paylaştı. Arıncı; "İncelemeyi hemen başlattık. Daha önce de beyan ettiğim gibi problemli bir durum var görünüyor. İncelemenin ne kadar süreceği konusunda net bir şey söylememiz şimdilik mümkün değil. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ancak çok kapsamlı bir inceleme yapacağız. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına incelemeyi en kısa zamanda tamamlayacağız ve sonucu hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımıza sunacağız" ifadelerini kullandı.

İPTAL Mİ EDİLECEK, TEKRARLANACAK MI?

KPSS lisans sınavı iptal yetkisi Devlet Denetleme Kurulu DDK'da değil. Kararı veren kurul olmayacak ancak yapılan incelemeler sonucunda kopya olduğu düşünülen soruların sayısı fazla çıkarsa KPSS iptali söz konusu olabilir. DDK'nın yanı sıra ÖSYM ve YÖK'ün konuyla ilgili çalışmaları da devam ediyor. Kararın kurulun incelemesi bitmeden verilmesi de olası. Sınavın iptal edilmesi durumunda yeni hazırlıkların tamamlanmasının ardından lisans oturumlarının tekrarı bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.