Kahraman TV

Sevindiren Yoğunluk: Talepler Yüzde 250 Arttı

GÜNDEM

Rus turizm sektöründe, vatandaşların en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında başı çeken Türkiye ile uçuşların tekrar başlaması sevinci yaşanırken, sektör temsilcileri, Türk tatil noktalarına yönelik yoğun bir talep olduğunu belirtiyor.

Rusya'da, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye ile 15 Nisan'da durdurulan uçuşlar bugün itibarıyla tekrar başlıyor.

Uçuşların 15 Nisan'dan bu yana yapılamaması nedeniyle Türk turizm sektörünün yanı sıra Rus turizm sektörü de zarar gördü. Rus turizm şirketlerinin ertelenen uçuşlar nedeniyle vatandaşlara yönelik borcunun 50 milyar ruble (yaklaşık 680 milyon dolar) düzeyinde olduğu tahmin ediliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği de (ATOR) söz konusu zarara işaret ederek, 10 Haziran'da Rus hükümetine bir mektup göndermiş ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Rus turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ülkelere yönelik uçuşların tekrar başlatılmasını istemişti.

ATOR'un sitesinde yayımlanan mektupta, Türkiye ile uçuşların kısıtlanması sebebiyle turizm sektörünün zarar gördüğü vurgulanarak, Türkiye gibi bazı ülkelerde salgınla ilgili durumun, Rusya'dan uçuş yapılabilen çok sayıda ülkeye kıyasla daha iyi durumda olduğu belirtilmişti.

Türkiye'ye tatil için gidemeyen Rusların, ülkenin güneyine "akın etmesi" nedeniyle başta Soçi olmak üzere bazı şehirlerde yoğun artış olduğu görülürken, bölgede fahiş fiyatlara ulaşan otellerde tatil yapamayan vatandaşlar, uygun tatil imkanı bulamadıkları için Türkiye'ye uçuşların açılması talebiyle sosyal medyada imza kampanyaları başlatmıştı.

TÜRKİYE'DE TATİLE "TALEP PATLAMASI"

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı Andrey İgnatiyev, 18 Haziran'da TASS'a yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu yıl yaklaşık 7 milyon Rus turistin tatil yapabileceğini söylemişti.

ATOR Başkanı Maya Lomizde de 19 Haziran'da Zvezda kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye ile uçuşlara tekrar başlanacağının açıklanmasının ardından yarım saat içerisinde binlerce kişinin tur operatörlerini aramaya başladığını belirtmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.