Kahraman TV

Sel Bölgesine Toplam 5 Milyon TL Destek

GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, (Giresun'da yaşanan sel) ORKÖY desteği kapsamında bölgeye toplam 5 milyon lira destek verilmesine karar verdik.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Giresun'da yaşanan tahlilsiz olayda selin etkili olduğu bölgede inceleme yapıldı. Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile selin kuvvetli olduğu Dereli ilçesine gidip yakından inceleme de bulunup vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Pakdemirli, daha sonra gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, yaşamını yitirenlerinlere başsağlığı diledi.

Bakan Pakdemirli, Giresun'da hasar tespit çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, "Görünen o ki tarımsal hasar beklediğimizden daha az."

Bakan Pakdemirli, ORKÖY desteğiyle bölgeye toplam 5 milyon liralık destek sağlanmasına karar verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun'da yaşanan selin meydana geliş şekline dair, şu ifadeleri kullandı:

"Konunun aslında çıkış noktası, Dereli'de Akkaya Deresi'nin membasında, akış yönünde oluşan bir heyelanın Dereli'deki merkez deresini tıkaması kaynaklı oluşan ciddi bir problem var tabii ki burada.

Bir ilçe merkezini, komple baştan aşağı çarşı merkezini etkileyecek şekilde kotunu 2-3 metre yükseltecek bir durumla karşı karşıya kaldık."

SELDEN ZARAR GÖREN BİNALAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum selden zarar gören binalara dair, şunları söyledi; "Doğankent'te 4 yıkık, 200 az, Dereli'de 3 yıkık, 152 az ve Yağlıdere'de 10 yıkık, 9 az hasarlı bina tespitini yaptık."

KAYNAK:haberturk

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.