Kahraman TV

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Ehliyet Alma Yaş Sınırı Düşürülüyor

GÜNDEM

Ehliyet almak isteyenler için kritik bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, ehliyette yaş sınırlarında önemli değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliği”nde birçok maddede değişiklik yapıldı.

D SINIFI EHLİYET ALMA YAŞI KAÇ OLDU?

Yeni yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet almak için öngörülen yaş sınırı 26'dan 24'e düşürüldü.

B1 SINIFI EHLİYET ALMA YAŞI KAÇ OLDU?

Ayrıca, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16 olarak belirlendi, A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise yaş sınırı 18 olarak tespit edildi.

Ayrıca, "Karayolu Taşıma Yönetmeliği"nde yer alan diğer maddelerde değişiklikler yapıldı. Yönetmelik, taşıtların teknik şartlarını ve özel taşımacılık faaliyetlerini düzenleyen bölümleri de kapsayan atıfları içeriyordu ve bu atıflar güncellendi.

YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİKLER OLDU

Ayrıca, yönetmeliğin 6. maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi ile aynı maddenin dördüncü fıkrasının (c) bendi şu şekilde değiştirildi: "C) B3 yetki belgesi: Hususi taşımacılık faaliyetinde bulunarak; 1) Kendi personelinin, 2) Kendi diyaliz merkezlerinde tedavi gören hastaların, 3) Kendi özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde destek eğitimi alan engelli bireylerin ve bunların velisinin/vasisinin, taşımasını yapacaklara,"

Bu değişikliklerle birlikte "Karayolu Taşıma Yönetmeliği"nde önemli güncellemeler gerçekleştirilmiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.