Kahraman TV

Prof. Dr. Ercan Kahramanmaraş'ı Deprem Uyarılarına Dahil Etti!

GÜNDEM

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bir kez daha Doğu Anadolu Fay Hattı için uyarılarda bulundu.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan; Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl’ü uyardı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda en fazla deprem riski taşıyan 3 bölgeyi işaret ederek, ‘en çekinceli yer’ uyarısında bulundu. Yer bilimci Ercan, Doğu Anadolu Fayı Hattı’na ilişkin bir uyarıda bulundu.

AHMET ERCAN: KARLIOVA 8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREME HAZIR OLSUN

Ercan, gerilmenin Bingöl- Karlıova’ya doğru gittikçe arttığına dikkat çekerek “Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0’e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, Ilıca, Karlıova’ya dikkat” ifadelerini kullandı.

Ercan, Türkiye’de depreme en duyarlı bölge olarak Bingöl-Karlıova’yı işaret ederek yapılaşmanın 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olması gerektiği uyarısında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan’ın şu ifadelere yer verdi: “DOĞU ANADOLU KIRIĞI üzerinde, deprem bakımından en çekinceli yer, 1. Erkenek odaklı: Malatya-Adıyaman-Gölbaşı üçgeni, 2. Kahramanmaraş-Narlı-Türkoğlu üçgeni, 3. Bingöl-Karlıova-Genç üçgenidir.”

NACİ GÖRÜR DE KARLIOVA’YI UYARMIŞTI

Prof. Dr. Naci Görür, 31 Aralık’ta Hakkari’de 1 Ocak’ta ise Tunceli’de meydana gelen depremlerin ardından uyarılarını sıklaştırmıştı. Daha önce de Erzincan, Bingöl ve Tunceli bölgesi için uyarılar yapan Görür, “Bölgede 7’nin üzerinde deprem bekliyoruz” demişti.

Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum” diyerek önceki uyarılarını hatırlatmış ve “Deprem dirençli kentler istiyoruz” mesajını vermişti

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.