Kahraman TV

Pes Dedirten Görüntüler: Binlerce Kişi İle Cenaze Namazı Kılındı

GÜNDEM

Şanlıurfa'da koronavirüs nedeniyle 82 yaşında yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nden Mustafa Kılıç için yasağa rağmen düzenlenen cenaze törenine sosyal mesafe ve kişi sınırlamasına uyulmadı.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle cenaze namazlarına dokuzdan fazla kişinin katılması yasaklanırken binlerce kişilik cenaze törenlerine de her geçen bir yenisi ekleniyor. Şanlıurfa'da koronavirüs nedeniyle 82 yaşında yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Mustafa Kılıç için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde kişi sınırlaması ve sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı.

Cenaze törenine Urfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Urfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ‘Tam kapanma’ kararına göre cenazelere en fazla 9 kişinin katılması gerekiyor. Ancak Kılıç'ın cenazesine çok sayıda kişi katıldı ve sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Ayrıca cami avlusunun tamamen dolmasından dolayı cenaze namazı için Sarayönü Caddesi trafiğe kapatıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.