Kahraman TV

Patlamada Bilanço Ağırlaşıyor: 4 Ölü, 97 Yaralı

GÜNDEM

Son dakika haberine göre Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Patlama tüm ilçelerde hissedilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan fabrikada 189 işçinin bulunduğunu söyledi. Patlama nedeniyle şu ana kadar 1'i ağır 97 yaralı olduğu ve 4 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. 45-50 kişi ise halen kayıp. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye bakan üç Bakan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sakarya'da şiddetli patlama meydana geldi. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından neredeyse bütün il sokağa döküldü. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Gelen son bilgilere göre Sağlık Bakanı Koca, şu ana kadar 1'i ağır 97 yaralı olduğunu ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

SAĞLIK BAKANI BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Koca, yaptığı açıklamada "4 kişi hayatını kaybetti, bir ağır 97 kişi yaralandı, 16 kişi ise taburcu oldu. 15 kişi patlamadan önce fabrikadan ayrıldı, 20 kişi ise işe gelmedi. 45-50 kişi halen kayıp. Şunu söyleyebiliriz havai fişekte bulunan gazlar nedeniyle tansiyon gibi hastalıkları bulunanların özellikle yakın bölgede oturanların ilk 12 saat içinde dışarı çıkmamasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada "Bakan Koca açıklamaları yaptı. Soğutma ve diğer çalışmalar devam ediyor. Bütün ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Gerekli açıklama yapılacak çalışamalar sonrası yapılacaktır." dedi.

"DEPOLAR DOLUYDU"

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ekiplerin halen ulaşamadığı yerler olduğunu söyledi. Babaoğlu, pandemi sürecinde satış olmadığı için fabrikanın depolarının dolu olduğunu ve sıcak hava etkisiyle patlama meydana geldiğini kaydetti. Babaoğlu, "Şu anda büyük patlama sona erdi, küçük havai fişek patlamaları oluyor" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.