Kahraman TV

Öztrak'tan İnce'ye Yanıt: "CHP Aynı Yerinde"

GÜNDEM

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Muharrem İnce'nin açıklamaları ve istifası hakkında değerlendirmede bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrasında basın toplantısı yaptı. CHP Sözcüsü Öztrak, CHP’den e-devlet vasıtasıyla istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce hakkında sorulan soruları yanıtladı.

İHA'da yer alan habere göre CHP’nin asırlık bir çınar olduğunu kaydeden Öztrak, ”Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin CHP’yi Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz.

CHP Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP 1919’da neredeyse 1923’te nerdeyse bugün de oradadır. Bu açıklamayı yapan İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018’de neredeyse CHP 2020’de de aynı yerdedir nokta. İstifa Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla e-devletten yapıldığı zaman ulaşır. Zaten istifada sözlü beyan esastır” ifadelerini kullandı.

İNCE, "CHP BİR TABELADAN İBARET" DEYİP İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Memleket Hareketi'ni başlatan CHP'li Muharrem İnce canlı yayında basın mensuplarının karşısına geçerek istifasını açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren İnce konuşmasında, "Bu iktidardan da bu muhalefetten de ülkeye hayır gelmez. Atatürk'ün emaneti kalmadı, CHP bir tabeladan ibaret sadece. Atatürk'ün kurduğu CHP, ilkelerinden köklerinden uzaklaşmıştır. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, hala Cumhuriyetçiyim" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.