Kahraman TV

Nefes Kesen Derbide Yüzü Gülen Taraf Fenerbahçe

GÜNDEM

Süper Lig'in 13. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, derbi mücadelesinde Fenerbahçe'yi konuk etti.

Heyecan fırtınasına sahne olan dev maçta ilk golü ev sahibi Galatasaray buldu. 16. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla hızlı çıkan Kerem Aktürkoğlu, pasını Morutan'a verdikten sonra ceza sahasına koşusunu sürdürdü. Çok adamla gelen sarı-kırmızılılarda ceza yayı içinde Morutan'dan yeniden topu alan Kerem, penaltı noktası gerisinden yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

Fenerbahçe'den bu gole yanıt 31'de geldi. Galatasaray'ın rakip yarı alanda tüm oyuncularıyla baskı kurduğu sırada topu alan İrfan Can Kahveci, kendi yarı sahasından savunmanın arkasına sarkan Mesut Özil'e uzun ve isabetli pas gönderdi. Uzun süre meşin yuvarlağı süren Mesut, ceza sahasına girdikten sonra kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve ilk yarı böyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA HEYECAN FIRTINASI

İkinci yarıda iki takımın da yakaladığı fırsatlar vardı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği derbide 83. dakikada Fenerbahçe'den Tisserand, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bunun sonrasında kullanılan serbest vuruşta Diagne kafayla ağları bulsa da hakem Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından faul gerekçesiyle golü iptal etti.

90. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içinde boş durumda yaptığı vuruş, direkten dışarı gitti.

90+4'te Fenerbahçe öne geçti. Oyuna sonradan giren Crespo, ceza alanının sağ tarafından uzak köşeye sert vurdu ve Muslera'nın müdahalesine rağmen direğe çarpan top ağlarla buluştu: 1-2.

Golün ardından Galatasaray'da Fatih Terim kırmızı kart gördü.

Galatasaray'ın evindeki 3 maçlık galibiyet serisi noktalanırken Fenerbahçe 4 maç sonra kazandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.