Kahraman TV

Nazlı Ceylan: "Türkiye’de Başkanlık Sistemi Diktatörlüğe Evrildi"

GÜNDEM

Mehmet Taş'ın programına konuk olan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, ''Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz?'' sorusuna gündemi sarsacak cevap verdi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Maras Gündem TV de, ''Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir başkanlık sistemi malasef yürümüyor'' dedi.

KMTSO Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı verilen başkanlık sistemi hakkında, canlı yayında ‘diktatörlük sistemine evrildi’ ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Maraş Gündem TV'de, Mehmet Taş'ın Facebook ve YouTube kanalına konuk oldu. Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, “Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir başkanlık sistemi malasef yürümüyor, yürümedi de. Sürdürülebilir değil.” diyerek ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı verilen başkanlık sistemini eleştirdi.

'BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKTATÖRLÜĞE EVRİLDİ'

Türkiye’de uygulanan başkanlık sistemine ‘diktatörlük’ benzetmesi yaparak ağır eleştirilerde bulunan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul'un açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir başkanlık sistemi malasef yürümüyor, yürümedi de. Sürdürülebilir değil. Yani yasama, yürütme, yargı organları birbirinden bağımsız olması lazım. Malasef şu anda Türkiye'de bu hukuk sistemi bu şekilde işlemiyor. Basında özgür değil, bu da bunun 4'ncü gücü. Bu sebeble başkanlık sistemi biraz daha diktatörlük sistemine doğru evriliyor, evrildi de belki de Türkiye'de. Hani gerçekten Amerika'da ki gibi uygulanabilseydi evet çokta güzel olabilirdi ama şu anda malaesef olmadı, olmuyor bence."

'BİRİ ÇIKIP BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKTATÖRLÜK GETİRİR DEDİĞİNDE GIRTLAKLAMAK İSTİYORUM'

2015 yılında dönemin AK Parti İstanbul Milletvekili olan Burhan Kuzu, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan ile yaptığı röportajda aynen şöyle demişti; ''Biri çıkıp da “Başkanlık sistemi diktatörlük getirir” dediğinde... Gırtlaklamak istiyorum. Başkanlık sisteminde cazip olan iki şey var... BİR: İstikrar ve devamlılık... İKİ: Çok güçlü bir parlamento... Benim başkanlık sistemini savunmamın esas nedeni güçlü parlamentoyu getirmesidir.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.