Kahraman TV

Milyonların Gözü Beştepe'de Olacak: Risk Haritasının Rengi Değişiyor

GÜNDEM

Türkiye`nin koronavirüs renk haritası, bu hafta yenilenecek. En çok merak edilen, son vaka sayılarıyla hangi il, ne renge bürünecek? Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesinin ardından artan vaka sayılarıyla birlikte kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceğini merak eden milyonların gözü bugün Beştepe'de olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ana gündemi koronavirüsle mücadele olacak.

1 Mart’ta başlayan “kontrollü normalleşme” sürecinin ardından yapılacak ilk kabine toplantısında illerin risk durumuna göre atılan kontrollü normalleşme adımlarıyla ilgili değerlendirme yapılacak.

Risk haritası güncellenecek

Özellikle son günlerde vaka sayılarında yaşanan artış ve mutasyonlu virüsün yayılım hızı, bazı tedbirlere geri dönülmesi ihtimalini gündeme getirdi. Kademeli normalleşme adımları, son veriler ışığında yenilenecek risk haritasındaki değişime göre gözden geçirilip güncellenecek.

Kısıtlamalar gözden geçirilecek

Buna göre olası yeni tedbirler gözden geçirilecek. Sokak kısıtlamaları, restoran ve kafelerin durumuyla, yüz yüze eğitimle ilgili kararlar illerin durumuna göre güncellenecek.

Riskin arttığı illerde kısıtlamalar da artacak. Güncellenecek haritada gözler özellikle 3 ilde, nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir'de olacak.

Aşılama ve yeni çalışmalar

Toplantıda mutasyonlu virüsün seyri izlenecek.Öte yanda aşı çalışmaları, sevkiyatlar, aşı uygulaması ve yerli aşı süreci de görüşülecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.