Kahraman TV

MHP, af için Adalet Bakanı Bozdağ ile görüşecek

GÜNDEM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi talebiyle bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşecek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi talebiyle bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşecek.

SEÇİMLERİN UCU GÖZÜKTÜ

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kala gözler, iktidar kanadı ve muhalefetin atacağı adımlara çevrildi. Bu kapsamda gündeme gelen konulardan biri de 'genel af.'

Türkiye'de cezaevi doluluk oranlarında son yıllarda büyük bir artış yaşandığı bilinen bir gerçek. Koğuşlarda olması gerekenin çok üstünde mahkumun kaldığı, hijyen ve beslenme konusunda büyük sorunların yaşandığı belirtiliyor. Bu noktada maske yasağı dahi tüm önlemlerin gündemden düştüğü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık cezaevlerindeki hükümlülere verilen izinlerin 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldığını, birçok kişinin cezasını dışarıda doldurduğunu/dolduracağını hatırlatalım. İktidarın seçime giden süreçte af ilan edebileceği bir süredir kulislerde konuşulan bir konuydu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı köşe yazarları da affın gerekliliğine vurgu yapıyordu.

MHP’Lİ FETİ YILDIZ DUYURDU

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşeceğini duyurdu: "İnfaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini sayın Adalet Bakanımıza bugün anlatacağım." Konu, son olarak suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretiyle gündeme gelmişti. İddiaları reddeden Çakıcı, muhalefetin affı engellemek için görüşmenin içeriğini farklı yansıttığını savunmuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.