Kahraman TV

Meteoroloji Uzmanı Şen: "Bu Bir Doğal Afettir Dışarı Çıkmayın"

GÜNDEM

Türkiye son haftalarda sıcaklardan bunalırken yarından itibaren daha sıcak havalar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre Perşembeye dek hava sıcaklıkları 7-10 derece arasında artacak.

SICAKLIKLARIN ZİRVE YAPACAĞI GÜNÜ AÇIKLADI

Prof. Dr. Orhan Şen, mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların zirve yapacağı günü açıkladı. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları olabileceği konusunda uyaran Şen:"Çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. İstanbul, İzmir, Ege ve Akdeniz sahilleri dahil. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır. O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler."

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının, Perşembe gününe kadar yurt genelinde artmaya devam edeceğini, batı ve iç kesimlerde normallerinin 7-10 derece üzerine ulaşacağı, Perşembe günü batı bölgelerinden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen: "Çarşamba günü sıcaklıklar batı ve iç kesimlerde 7-10 derece artacak. Sağlık açısından risk oluşturmakta. Bu bir doğal afettir. Dışarı çıkmayın" dedi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.