Kahraman TV

Mescid-i Aksa'da Neler Oluyor? Her Şey Nasıl Başladı?

GÜNDEM

Doğu Kudüs'te hemen her gece Filistinliler, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimciler arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Bölgeden her gün çok sayıda yaralı haberi gelirken gerilimin daha da tırmanmasından endişe ediliyor.

Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerinden tahliye planları nedeniyle başlayan gerginlik sürüyor. Uluslararası kamuoyundan sık sık itidal çağrıları yapılıyor. 

Fanatik Yahudi örgütlerin bugün yapacağı "Kudüs Günü" kutlamaları esnasında da olayların devam edebileceği tahmin ediliyor.

Protestolar nasıl başladı?

Doğu Kudüs'teki olayların nasıl başladığını Euronews Türkçe'den Hüseyin Koyuncu aktardı:

Ramazan ayının başından itibaren, İsrail polisi Şam Kapısı'nda Filistinlilerin akşamları iftar düzenlemesini veya toplanmasını engellemek için bariyerler yerleştirdi. Bu durumu protesto eden Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışmalar çıkmaya başladı.

Filistinliler, İsrail polisinin tutumunu özgürlüklerine bir sınırlama olarak niteliyor. İsrail polisi ise, bölgede düzeni sağlamak için orada olduklarını iddia ediyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu tahliye tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.