Kahraman TV

Meral Akşener'den Peş Peşe Ziyaret

GÜNDEM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ardahan, Kars ve Iğdır'da vatandaşlarla bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kars ziyareti kapsamında kent merkezinde esnafları ziyaret ederek onların sorunlarını, taleplerini dinlerken daha sonraki ziyaret noktası ise Arpaçay ilçesi oldu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e ilçede yaptığı ziyaretlerde vatandaşlar tarım ve hayvancılık konusunda yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirirdi. Akşener Kars programı sonrasında Ardahan iline geçti.

Bir esnafın Millet İttifakı’nın son durumu sorduğu Akşener, “Bu ülkenin önünü tıkamayacağım, senin gibilerini de hayal kırıklığına uğratmayacağım” dedi.

Meral Akşener, Ardahan’da esnafın sorunlarını dinledi. Ardahan esnafıyla Akşener arasında şu diyaloglar yaşandı:

“BEN DEVLETTEN BİR KURUŞ HERHANGİ BİR ŞEY ALMADIM”

Esnaf: Bizim sıkıntılar tabi var, yok değil. Pandemi döneminde devlet biraz esnafa destek olsun. Sayın Cumhurbaşkanı bugün açıklama yapıyor, ertesi gün bir bakıyorsunuz, bankaya gidiyorsunuz yok bir şey. Burası soğuk bir memleket; şimdi 3 gün, 5 gün elektrik geçtiği zaman hemen TEDAŞ’daki yetkili arkadaşlar hemen tepemize biniyor. Ne oldu? ‘Kapatacağız, kilitleyeceğiz.’ Bunlar yanlış şeylerdir. Yani inanın halka hizmet, hakka hizmet bu değildir. İnanın bu değildir. Buradan ben Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum. Burası eksi 45 dereceye varan bir yerdir. Lütfen, özellikle bu TEDAŞ, doğalgaz, bunlara makul bir şey söylesin. Burayı bir İstanbul, bir Ankara ile bir tutmasın.

Akşener: Esnaf elektrik paralarından çok şikayet ediyor. Benim gezdiğim yerler, hangi işi yaparsa yapsın. İster bunu satsın, isterse yemek satsın. Çok şikayet ediyor; bu bir. İkincisi; dükkanlar eğer kira ise stopajdan çok şikayet ediyor. Bir de pandemide hibe yardımı yerine kredi kullanılmasından, şimdi kredilerin faizleri işliyor. Ertelendi ama başlayacak. Sizin kredi borcunuz var mı?

IĞDIR ZİYARETİ

Meral Akşener, beraberindeki İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve partililerle ilk olarak Tuzluca ilçesine geldi.

İlçede esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Akşener, ardından kent merkezine geçti.

Kent merkezinde Atatürk Caddesi'ndeki iş yerlerini ziyaret eden Akşener, vatandaşlarla görüştü.

Akşener’e seslenen bir Tuzlucalı, “İnşaatçıyım, geçinemiyorum. Öğrencime bile, çocuğuma bakamıyorum. Oyumu veriyorum, ama karşılığımı alamıyorum” dedi.

Meral Akşener, Tucluca’da ziyaret ettiği eczanede, daha önce gittiği eczanelerde tanık olduğu veresiye defterlerini hatırlattı. Veresiye defteri için, “Üç bitti, dörde geçiyoruz” diyen esnaf, Akşener’in, “250 bin liralık veresiye defteri gördüm eczanede. Sizde aşağı yukarı nedir” sorusuna ise “Daha fazla” karşılığını verdi.

Aylık 150 lira elektrik faturasıödediğine dikkat çeken eczane çalışanı ise “Bir de kirası var. Asgari ücret ile iki çocuk. Ben şu an iki çocuktan şikayetçiyim. Bir de 5-6 çocuğu olan aileler var. Ona ne diyeceğiz” diye konuştu.

"KIRMIZI ET Mİ DİYORSUN? TÖVBE"

Giyim mağazası işleten bir esnaf da “Günlük yapabileceğimiz ekmek paramız çıkabilse biz şükredeceğiz. Şu anda onu dahil bulamıyoruz. Günlük üç parça satıyorum, hadi bana parça başı 20 lira kalsa dahi 60 lira. Benim kendi ihtiyacımı mı döndürecek, çoluk çocuğumu mu geçindirecek” dedi. Akşener'in, “Bu akşam mesela ne pişirmiştir eşin” sorusuna, “Pişireceği bir pirinçtir, bir de kuru fasulyedir. O da kilosu kalkmış 20 TL’ye yakın bir şey. Ne söyleyeyim? Kırmızı et mi diyorsun? Tövbe! Bir esnaf olarak bana değil, bir vatandaş olarak vatandaşa sor. Kaç ay, kaç sene acaba eti görebiliyoruz? Hadi bir bayramdan bayrama” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.