Kahraman TV

Maske Takma Zorunluluğu Bitti Mi?

GÜNDEM

Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda uzun zamandır beklenen açıklamayı yapacağım açıklamasında bulundu. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca liderliğinde bir araya gelecek olan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Koca'nın açıklamasının maske zorunluğunun kaldırılması olması bekleniyordu. İşte, Bakan Koca açıklaması..

MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI? 

Bilim Kurulu toplantısının ardından Bakan Koca açıklamalarda bulundu.

Buna göre, ''2 yıllık mücadelede şimdi sıra salgını toplumumuzun hakim unsuru olmaktan çıkarma. Bazı serbestliklerle morallerimizi yenilemekte. Birazdan sizinle paylaşacağım kararlar mutlak bir mutabakatla alınmış kararlar değildir.

Bakanlık olarak aldığımız kararlar şöyle:
Bundan sonra açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.

Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse, maske takmak artık şart değil.

Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı.

Hastalık olmayan belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek.

Okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın kapatılması uygulaması kaldırılacaktır.'' dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN MASKE ZORUNLULUĞU AÇIKLAMASI 

Bakan Koca maske zorunluluğu ile ilgili karar için Bilim Kurulu Toplantısını işaret etti. Koca çarşamba gününe işaret ederek, "Gelecek hafta çarşamba günü mücadeleyi ve geldiğimiz noktayı, bundan sonra ne olacağını anlatacağımız bir basın toplantısı yapacağız. Bugüne kadar geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne yapılması gerektiğini daha net anlatan bir dönem olacak. Maske ve benzeri tedbirler ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak. Maskeyi nerede daha önemle takmamız gerektiğini anlatacağım" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.