Kahraman TV

Malatya Valisi Yazıcı Depremin Ardından Açıklamada Bulundu

GÜNDEM

AFAD, Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 20.48'de meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

AFAD, Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 20.48'de meydana gelen depremin 7 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. Öte yandan büyük korkuya neden olan deprem çevre illerde hissedilirken, vatandaşlar sokağa indi. Konuya ilişkinb açıklamada bulunan Malatya Valisi Ersin Yazıcı "Bir metruk bina yıkıldı. Bir çocuğumuz hafif yaralı. Birkaç tane daha yaralı ihbarı aldık" açıklamasında bulundu.

KENDİLERİNİ DIŞARIYA ATTILAR

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

Sarsıntının hemen ardından çok sayıda vatandaşın sokaklara çıktığı gözlendi.

VALİ YAZICI: 1 METRUK BİNADA YIKIM OLDU

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek şu ifadeleri kullandı: "Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor."

"BU SEFERKİ ÇOK ŞİDDETLİYDİ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Malatya'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası CNN TÜRK'te canlı yayına katıldı. Başkan Çınar, " Yeşilyurt'un merkezine 10 km uzaklıkta 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Artçılar olmuştu ama bu seferki çok şiddetliydi. Bir panik havası var insanlarını evlerini boşalttılar. Bize ve belediyemize ulaşan bir ihbar şu anlık yok. Şu an için olumsuzluk görünmüyor. Ekiplerimiz teyakkuz halinde, AFAD ve itfaiyeyle koordinasyonlu bir şekilde ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜRKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da depremin ardından yaptığı ilk açıklamada "Bize intikal eden olumsuz bir şey yok. Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. İnşallah bir şey çıkmaz. Dün de 4.3 olmuştu, bugün de 5.3 oldu. Bizim hissettiğimiz şiddet çok daha yüksekti. Ekiplerimiz şu anda sahada. Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyleyebilirim. Şu ana kadar Yeşilyurt'tan kötü bir haber gelmedi. Biz de milletvekillerimizle birlikte sahadayız." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.