Kahraman TV

Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı?

GÜNDEM

Corona virüsü salgını kapsamında Türkiye'de son 24 saatte 1192 kişi corona virüsüne yakalandı. Ayrıca 19 canımız aramızdan ayrılırken gözler Kurban Bayramına çevrildi. Vatandaşlar Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını araştırıyorlar. Bu konu hakkında Sağlık Bakanlığı corona virüsü Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan açıklamalarda bulundu.

KURBAN BAYRAMINDA YASAK OLACAK MI? 

Seçil Özkan açıklamalarında Türkiye'nin vaka sayısında binli rakamların altına inmesi gerektiğini vurgulayarak maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması uyarısında bulundu. Bununla birlikte Seçil Özkan vaka sayısının düşmemesi durumunda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini belirtti. 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan açıklamalarında "Okulların açılmasıyla ilgili her türlü plana hazırlıklıyız. Ancak, şu anda 15 Ağustos'ta ya da Eylül'de okulların açılır ya da açılmaz diye bir karar çıkması mümkün değil. Her şey toplumun elinde. Eğer kurallara uyup, vaka sayısını düşürürsek toplu alanlarda daha rahat bir yaşam sürecine gireceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan şu ifadeleri kullandı: 

"Kişisel kanaatim rakamları düşüremezsek Kurban Bayramı'nda bir engel geleceğini düşünüyorum. Rakamlar böyle devam ederse yasaklar yeniden gelebilir. Çünkü biz sarılmadan, öpüşmeden duramıyoruz." 

Yorumlar (1)

Serife 4 Yıl Önce

Ablam ankarada ve binasinda iki dairede virus tespit edilmis hic bir karantina yok hasta insanlar binaya girip cikiyor cocuklari da rahat rahat geziyor binanin icinde saglik bakanligi ise bunla yasamaya alisin yapabilecegimiz bisey yok diyorlar mis nasil biterki bu salgin cok zor Allah sonumuzu hayr etsin

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.