Kahraman TV

Koronavirüs'ün Çaresini Buldular:Etkisiz Hale Getirdik

GÜNDEM

Coronavirüs ile ilgili bir son dakika haberi de Avrupa'nın merkezindeki Belçika'dan geldi. VIB’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, coronavirüsü etkisiz hale getiren bir ilaç bulundu.

Gent Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi bu buluşu ileriye dönü çok önemli bir adım olarak nitelendirdi. Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgında 5 bin 429 kişi hayatını kaybederken, 145 bin 374 kişi virüse yakalandı. Çin'de işler normale dönerken, Avrupa virüse teslim oldu.

'KORONAVİRÜS ETKİSİZ HALE GELİYOR'

Belçika'dan koronavirüsün tedavisiyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Belçika'daki Gent Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi (VIB) laboratuvar ortamında Covid-19 virüsünü etkisiz hale getirdiklerini açıkladı. Merkez, bunun koronavirüsün tedevasi için ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu ve ilaç geliştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.VIB'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre merkezin uzmanlarından Dr. Xavier Saelens ve Gent Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi araştırma ekibi tarafından Covid-19 virüsünün muhtemel tedavisi konusunda çığır açan olağanüstü bir bilimsel çalışma gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.