Kahraman TV

KKTC'nin Yeni Cumhurbaşkanı Belli Oldu

GÜNDEM

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci turda sandıklar kapandı. Cumhurbaşkanlığı yarışında YSK'nın gayrı resmi sonuçlarına göre ipi UBP'nin adayı Ersin Tatar göğüsledi. 738 sandığın tümü açıldı, oyların yüzde 51.74'ünü Tatar, 48.26'sını Akıncı aldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi sona erdi. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de tamamlandı ve oy sayımına başlandı.

SEÇİM KIRAN KIRANA GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı yarışında YSK'nın gayrı resmi sonuçlarına göre ipi UBP'nin adayı Ersin Tatar göğüsledi. 738 sandığın tümü açıldı, oyların yüzde 51.74'ünü Tatar, 48.26'sını Akıncı aldı. Şu ana kadarki oy dağılımı; Tatar 67 bin 385, Akıncı 62 bin 858.

İKİ ADAY YARIŞTI

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı. 11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

SEÇİME KATILIM YÜZDE 61 OLDU

YSK'den yapılan açıklamada, saat 17.00 itibarıyla ülke genelinde seçime katılım oranının yüzde 61,03 olduğu belirtilmişti. Kayıtlı 199 bin 29 seçmenin bulunduğu seçimde vatandaşlar 738 sandıkta oy kullandı.

Kıbrıs Türk halkı, 1974'ten bu yana 10'uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti.

AKINCI'DAN İLK AÇIKLAMA

Mustafa Akıncı, seçim sonuçlarının netleşmesi ile açıklama yaptı.

Akıncı'nın açıklaması şöyle:

"Bu seçimlerde neler yaşandığını hep anlattım, tekrar etmeyeceğim. Sanırım neler yaşandığını görmeyen kalmadı. Bu normal şartlarda yapılmış bir seçimdi dersek gerçeği söylemiş olmayız. Sayın Tatar'a hayırlı olsun. Bu sonuç yaratıldı, elde edildi. Bu sonucu elde etmek için yapılanları biliyorsunuz yapanlar başardı. Sayın Tatar'a da hayırlı olsun. Kendisini aradım, telefonu meşguldü ulaşamadım. Benim için 45 yıllık siyasi hayatımın, bir sürecin sonudur. Halkımızın çok değişik etkenler altında vardığı bir sonuçtur, bu sonucu kabullenmeliyiz ve hayırlı olmasını dilemeliyiz. Sayın Tatar'a hayırlı olsun diyorum, kendisine üstün başarılar diliyorum. Kıbrıs Türk Halkı'na teşekkür ediyorum, bize gönül vermiş çalışmış herkese de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ben genellikle itiraz etmem, sonuçlara her zaman saygı duyarım ama sonuçların nasıl elde edildiğini de söylemekten çekinmem."

PARTİ'DE KUTLAMA YAPILDI

Resmi olmayan sonuçlara göre, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar'ın partisi UBP'de, zafer coşkuyla kutlandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.