Kahraman TV

Karadeniz Gazı, ‘kara’ya şimdi daha yakın!

GÜNDEM

Sakarya Gaz Sahası’ndan Zonguldak’ın Filyos beldesinde yapımı süren işleme tesisine getirilecek olan doğalgaz hattının yapım çalışmaları sürüyor.

Sakarya Gaz Sahası’ndan Zonguldak’ın Filyos beldesinde yapımı süren işleme tesisine getirilecek olan doğalgaz hattının yapım çalışmaları sürüyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tiryaki, programlandığı şekliyle gazın 2023’ün ilk çeyreğinde gelmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Tiryaki; Seven Arctic Gemisi’nin çalışmalarına ilişkin "Denizin tabanındaki kuyular ile karaya olan ilişkiyi sağlayabilecek kordon bağını çekecek" diye konuştu.

TPAO Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tiryaki, gazetecilerle Filyos’ta bir araya gelerek Karadeniz’deki doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması sürecini değerlendirdi. 170 kilometrelik mesafeden boru döşeme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Tiryaki, planlandığı şekliyle gazın 2023’ün ilk çeyreğinde Filyos’a ulaştırılması için gayret gösterdiklerinin altını çizdi. Tiryaki, "Burası Filyos istasyonu Türkiye Petrolleri’nin Karadeniz gazının karaya çıkacağı bir nokta. Çalışmalar, son sürat devam ediyor, programlarımız çerçevesinde devam etmekte. Gazımız 2023 yılının ilk çeyreğinde gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şuanda deniz tabanında ve karada çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Tabi bunun yanında sosyal sorumluluk kapsamında da çalışmalar yapmaktayız" diye ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.