Kahraman TV

Kar ne zaman yağacak?

GÜNDEM

Meteoroloji 48 il için kar yağışı uyarısı yaparken uzman isimlerden de açıklamalar geldi.

İstanbul’da hafta boyunca kar yağışı yok ama yağmur var. İstanbul beyaz örtü için biraz daha bekleyecek. Megakentte hafta boyunca yağmur yağacak. İstanbul’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstüne 6 ila 10 derece olacak. Ancak yüksek kesimlerde durum farklı olacak.

48 İL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji, bugün 48 ilde kar yağışı görüleceğini açıkladı. İşte o iller:

Edirne, Düzce, Bartın, Balıkesir, Bursa, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Bolu, Eskişehir, Ankara, Karabük, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Konya, Kayseri, Sivas, Tokat, Amasya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Karaman, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Muş, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Yozgat

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Bugün Marmara, Doğu Akdeniz, Karadeniz, kıyısı yağmur iç kesimleri kar, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu yağmurlu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta kar yağışlı. İstanbul, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu sıcaklık 6 derece olacak.” ifadelerini kullandı.

KUVVETLİ SOĞUKLAR BAŞLADI

Hava forum sosyal medya hesabından yapılan son paylaşımda ise dikkat çeken bir harita paylaşılarak “Yurdumuz Ocak ayının son gününe kuvvetli soğuklarla başladı. An itibarıyla başta İstanbul, Ankara, Edirne olmak üzere birçok şehirde sıcaklık 0 ve sıfırın altında seyrediyor. Gizli buzlanmaya dikkat!” uyarısında bulunuldu.

"3 GÜN ÖNCE SIFIRDI BUGÜN 52 CM ÖLÇÜLDÜ"

Meteoroloji uzmanı Melik Ahmet Taştan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kar denilince akla Bitlis gelir zaten. 3 gün önce sıfırdı bugün 52 cm ölçüldü. Yarın gece ve Perşembe günü kar yağışlarıyla 1 metreyi zorlar" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.