Kahraman TV

İYİ Partili İsim Duyurdu: "Türkkan'ı Görevden Çekiyoruz"

GÜNDEM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Lütfü Türkkan ile ilgili "Bugün Türkkan'ı görevden çekiyoruz" açıklamasını yaptı

İYİ Parti, bugün saat 14.00'te Lütfü Türkkan'ın yerine grup başkanvekilliğine atanacak ismi kararlaştıracak. Genel Başkan Meral Akşener'in de katılacağı toplantı öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu bir açıklama yaptı.

"BUGÜN TÜRKKAN'I GÖREVDEN ÇEKİYORUZ"

Partilerinin kurulduğu günden beri çeşitli itham ve hakarete maruz kaldığını belirten Ağıralioğlu şunları ifade etti:

"Hiçbir gerekçe Lütfü Türkkan'ın yaptığı hatayı görmezden gelemez. Biz hatasının bedelini ödeyen bir partiyiz. Yanlışı yapanı görevden çekmeyi bilir. Bugün de Türkkan'ı görevden çekiyoruz. Bizim kitabımızda böyle bir küfürün, hakaretin yeri yoktur. Biz hata yapanları makamdan çekiyoruz."

ŞEHİT AĞABEYİNDEN TÜRKKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 5 Kasım'da Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada tepkisini dile getirdiği için İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın küfrüne maruz kalan şehit ağabeyi Tahir Gümren ile BİŞHAK Başkanı Naim Tan, şehit aileleri ve gaziler Bingöl Adliyesi önünde bir araya geldi.

Gümren, gazetecilere, Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Türk adaletine güveniyorum." dedi.

BİŞKAH Başkanı Tan da Türkkan'ın bilerek ve isteyerek şehit ağabeyine hakaret ettiğini belirtti. Tan, şunları kaydetti:

"Şehidimizin ağabeyine küfreden, bacaklarına vurarak darp eden Lütfü Türkkan, şehidimizin ağabeyi Tahir Gümren'in onur ve saygınlığını rencide etmiş ve onu aşağılamıştır. Bu sebeple Lütfü Türkkan'ın cezalandırılmasını ve yargılanmasını talep ediyoruz. Lütfü Türkkan'ın işlediği suçlardan cezalandırılmasını, şehidimizin ailesinin onurunu ve gururunu çiğnediği için 1 kuruşluk ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.