Kahraman TV

İnterpol Arıyordu, Yakalanıp Türkiye'ye Getirdi

GÜNDEM

Gürcistan'da olduğu bilinen Yeraltı Dünyasının önemli isimlerinden Hadi Özcan Türkiye’ye getirildi. Artvin cezaevine gönderildi.

Gürcistan'da olduğu bilinen Yeraltı Dünyasının önemli isimlerinden Hadi Özcan Türkiye’ye getirildi. Artvin cezaevine gönderildi.

HADİ ÖZCAN KİMDİR?

Hadi Özcan derin bağlantıları sayesinde Türkiye’nin birçok noktasında tanınan bir isim olmayı başarmıştı. Öte yandan Özcan Susurluk Komisyonu’ndaki verdiği ifadelerle de gündeme gelmişti. Kocaeli-Sakarya bölgesinde birçok silahlı eylemin, Hadi Özcan ve adamları tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü. Gazeteci Yazar Sadık Güleç ve Fırat Alkaç’ın ‘Ölüm Üçgeni’ adlı kitabında Hadi Özcan ve o dönemin olayları üzerine çok çarpıcı yorumlar yer alıyor. Hadi Özcan’ın Türkiye’nin çok önemli insanlarıyla yolunun kesiştiğini iddia eden kitabın arka sayfasındaki açıklama kısmında şu ifadeler yer alıyor; “Hadi Özcan İstanbul’dan çıkmış bir mafya babası olmadığı için, yer altı dünyasının diğer isimleri kadar ilgi görmedi. Oysa Hadi Özcan, çeteler arası hesaplaşma gibi küçük boyutlu bir tespitin ötesinde yakın bir ilgiyi hak ediyordu. ‘Kocaeli çetesi’ yerel boyutlu bir tanımlamanın ötesinde ilişkilerin içinde bulunan bir yapılanmaydı.

Basına zaman zaman Susurluk raporu gibi bazı devlet raporlarınma girse de Özcan’ın yolu seksenli yılların sonundan başlayarak, doksanlı yollar boyunca Türkiye’nin gündemini meşgul eden bütün isimlerle kesişmişti. Aynı kitaba göre Özcan’ın Türkiye’nin emniyet, istihbarat, siyasi ve askeri görevlileri ile olan ilişkisi şu şekilde anlatılıyordu; “Onlarla ortak iş yapmış, bazı ile vuruşmuş, bazıları ise onu vurmak istemişti. Kimilerinden ise tahsilat yapmıştı. Bu isimler arasında Demirel ailesi, CHP eski İzmit Belediye Başkan adayı(dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı) Sefa Sirmen, Abdullah Çatlı, Mehmet Ağar, eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, o dönem Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanlığı yapan Albay Veli Küçük, Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım, Sedat Peker ve Kürşat Yılmaz’a uzanan bütün kişiler vardı…

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.