Kahraman TV

İlçedeki Vaka Sayıları Türkiye Genelini Geçer:Şok İddia

GÜNDEM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde corona virüsü testi pozitif çıkan vakaların hızla arttığına dikkat çekti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinde corona virüsü testi pozitif çıkan vakaların hızla arttığına dikkat çekti. Özel, Tüm madencilerin karantinaya alınıp temaslarının kesilmemesi durumunda Soma'yı çok daha büyük tehlikelerin beklediğini kaydetti. Soma'nın corona virüsü salgını noktasında kırmızı alarm verdiğini ifade eden Özel, "Birkaç hafta sonra çok geç olacak ve Soma Türkiye'nin çok üzerinde bir vaka sayısıyla karşı karşıya kalacak." uyarısında bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, 16 Nisan'da Soma ve Soma'daki madenler özelinde yaptığı açıklamalarla, corona virüsü salgını nedeniyle Soma'daki riskin çok daha yüksek olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini vurguladığını ancak bu çağrılarının yanıtsız kaldığını hatırlattı.

“MADENLER KAPASİTE ÜSTÜ ÇALIŞTIRILIYOR''

CHP'li Özel, yaptığı yazılı açıklamasında, Soma ilçesinde 12 bin 800 maden işçisini bulunduğunu belirterek, madenlerin kapasite üstü ve işçilerin sosyal mesafe kuralları dikkate alınmayarak çalıştırıldığını ifade etti.

Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

* Soma hiçbir yere benzemiyor. Halen Soma'da 12 bin 800 işçi 3 vardiya halinde çok sayıda maden ocağında çalışmaya gidiyor.

* Soma'nın Kınık sınırında bulunan bir maden ocağı, İzmir Valiliği'nden aldığı ve hangi mevzuata dayandırıldığı bilinmeyen özel karantina izniyle, işçileri 7 gün 24 saat madende konaklatıyor.

* Geçtiğimiz günlerde Soma'da ölümlü bir iş kazasının yaşandığı madenin bile üretimini artırdığı bir süreçle karşı karşıyayız.

* Şu anda madenlerde üretimin durabileceği olasılığı nedeniyle, işverenler tarafından madenler kapasite üstü çalıştırılıyor.

* Maden ocakları, işin yapısı gereği, işçilerin burun buruna çalıştıkları, yerin altında kan ter içinde omuz omuza çalıştıkları ve bu temasın engellenmesinin mümkün olmadığı yerler.

* Madenciler, havalandırması çok düşük, çok dar bir alanda sık ve yoğun bir efor sarf ederek, küçücük galerilerin içinde sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak çalışıyorlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.