Kahraman TV

Harvard Üniversitesi Nerede?

GÜNDEM

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Harvard Üniversitesi nerede? Harvard Üniversitesi hangi ülkede nasıl kuruldu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachussets eyaletine bağlı Boston şehrinde bulunan Harvard Üniversitesi, özel bir yüksek öğretim kurumu. Yazımı Harward olarak karıştırılsa da, doğrusu Harvard'tır. ABD'nin en eski yüksek öğretimi kurumu olan Harvard, 1636 yılında kuruldu ve Ivy League üyesi. Ivy League (Sarmaşık Birliği), 8 vakıf üniversitesinin oluşturduğu akademik mükemmellik arayan ve girmenin zor olduğu üniversiteler demek.

Harvard Üniversitesi şimdiye dek 8 ABD başkanı çıkardı. Bunlar ikinci Amerikan Başkanı John Adams, altıncı Amerikan Başkanı John Quincy Adams, 19'uncu Amerikan Başkanı Rutherford B. Hayes, 26'ncı Amerikan Başkanı ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Theodore Roosevelt, 32'nci Amerikan Başkanı Franklin D. Roosevelt, 35'inci Amerikan Başkanı John F. Kennedy, 43'üncü Amerikan Başkanı George W. Bush, 44'üncü Amerikan Başkanı Barack Obama.

Harvard'da okuyan ünlüler ve okudukları bölümler

Barack Obama: Hukuk Natalie Portman: Psikoloji Bill Gates: Matematik Conan O'Brien: Amerika Tarihi Matt Damon: Güzel Sanatlar Fakültesi (yarıda bıraktı) Dean Norris: Sosyoloji Jeremy Lin: Ekonomi Rashida Jones: Felsefe 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.