Kahraman TV

Hacı Halil Kızılay Kimdir?

GÜNDEM

Hacı Halil Kızılay Kimdir, Kaç Yaşındaydı? Şehit Hacı Halil Kızılay nereli?

Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlendi. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düştü. Saldırıda Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay şehit oldu, köyde yaşayan bir çocuk da yaralandı. Peki Hacı Halil Kızılay kimdir, kaç yaşındaydı? Şehit Hacı Halil Kızılay nereli? 

HACI HALİL KIZILAY KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI?

Hacı Halil Kızılay, 58’nci Topçu Tugay Komutanlığı’nda görevli Topçu Uzman Çavuş görevini yürütmekteydi. Kahraman askerimiz henüz 27 yaşındaydı.

Milli Savunma Bakanlığı olay hakkında“Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır. Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır. Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 

ŞEHİT HACI HALİL KIZILAY NERELİ?

Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine yönelik gerçekleştirilen roketli saldırıda şehit olan Hacı Halil Kızılay Malatyalı bir ailenin çocuğuydu. Kızılay bir süre önce evlenmiş ve eşi ile birlikte Ankara’da yaşamaktaydı. 27 yaşındaki şehidimizin bir de 2 yaşında bir kız çocuğu bulunmaktaydı. 

1 çocuk babası Hacı Halil Kızılay’ın cenazesi memleketi Malatya’nın Hekimhan ilçesinde defnedilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.