Kahraman TV

Günün Koronavirüs Vaka Sayısı Açıklandı

GÜNDEM

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüste hayatını kaybedenlerin sayısı, toplam vaka sayısını ve iyileşen hasta sayısını açıklandı.

 Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı.

VEFAT SAYISI AYLAR SONRA EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Türkiye'de son 24 saatte 357 bin 832 Kovid-19 testi yapıldı, 27 bin 824 kişinin testi pozitif çıktı. Bugün 187 kişi hayatını kaybederken, bu sayı 18 Ağustos'tan bugüne kadar en düşük seviye olarak kayıtlara geçti. Koronavirüs tedavisi ya da karantina süreci sona eren 28 bin 255 kişi ise iyileşti.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,38 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,68 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 117 milyon 562 bin 317'ye yükseldi.

BAKAN KOCA: AŞIYA BAĞLI OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada, "Eksik aşıların yaptırılması ve aşı oranımızın yükselmesi gerektiğini ısrarla vurguluyoruz. Bu konuda sahadaki kararlılığımız devam ediyor. Fakat salgın şartlarının üstesinden gelmenin sadece aşıya bağlı olmadığını hiç unutmamalıyız. Virüsün artan dolaşım hızına karşı tedbir şart." dedi.

8 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU:

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.