Kahraman TV

Fırsatçılar Sahneye Çıktı: Fiyatlar 2 Kat Arttı

GÜNDEM

Türkiye 7 gündür yangın felaketleriyle mücadele ederken doğal afetler sonrası ortaya çıkan fırsatçılar yine sahneye çıktı.

Ülkenin dört bir yanında çıkan orman yangınlarının büyük çoğunluğu söndürülmüş olsa da devam eden yangınlara müdahale çalışmalara sürüyor. Bir yandan ekipler, bir yandan da vatandaş yangınla mücadele edebilmek adına malzemelere ihtiyaç duyuyor. Ülkenin çeşitli illerinden yardımlar ve yangına karşı malzemeler bölgelere gönderilirken, bu malzemelerde yaşanan fiyat artışı pes dedirtti...

YANGINA KARŞI MALZEMELERİN FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR!

Yangını umursamayıp yapacakları kârı düşünen fırsatçılar, bu defa olmaz denileni oldurdular. Her olayda, her felakette bazı fırsatçı satıcıların ürünlerinde görülen ani fiyat artışlar ne yazık ki utancımız olmaya devam ediyor. Son yaşanılan orman yangınları felaketinden sonra sosyal medyada insanlar yangına karşı malzemelerin eski ve yeni fiyatlarını kıyaslayarak bu duruma isyan etti. 

Fırsatçı satıcıların, yangın malzemelerinin fiyatlarını ikiye katladıkları görüldü.

ÜNLÜ OYUNCUDAN TEPKİ

2014 yılında iş insanı Pamir Kıraner'le evlendikten sonra ABD'ye taşınan ve bir süredir Marmaris'teki yazlığında tatil yapan Saadet Işıl Aksoy, yangın için elinden geleni yapanlar arasında yer alıyor.

Takvim'in haberine göre; ünlü oyuncu önceki gün bir yapı markete giderek yangını söndürmek için gerekli teçhizatlardan almak istedi.

Herkesin dayanışma içinde olduğunu gören Aksoy, markette "Çok malzeme lazım. Yardım için alacağım, geliş fiyatından verebilir misiniz?" diye sordu.

"BU ESNAFTAN KESİNLİKLE ALIŞVERİŞ YAPILMAMALI"

"Biz pazar günü market açmışız. O kadarını da yapamayız" cevabı alan Aksoy, yaşadıklarına şu sözlerle isyan etti:

"Eczacılar kendi imkanlarıyla yanık kremi topluyor. Halk dört bir koldan bir şeyler yapmaya çalışıyor. Marketten gelen utanmaz cevaba bak! Siz korkunç insanlarsınız. Bu esnaftan kesinlikle alışveriş yapılmamalı. Arkadaşım bu malları neden istiyoruz? Yangını söndürüp senin dükkanın yanmasın diye. Bugün o dağ yanıyorsa, yarın senin dükkanın öbürünün tarlası yanacak. Ancak bunları anlamayacak kadar küçük dar beyinli insanlar var."

Gözyaşlarına boğulan Saadet Işıl Aksoy, "Buz almaya gidiyoruz öbür taraftan restoranlardan insanlar gelmiş akşam servis edeceği buzu almaya çalışıyorlar. Şehrin yanıyor iki gün sonra senin kebapçına gelip yakacak" diyerek sitem etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.