Kahraman TV

Fed Faiz Kararını Açıkladı

GÜNDEM

ABD Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faizleri değiştirmedi ve politika faizini yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit tuttu.

Fed faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faizleri değiştirmedi ve politika faizini yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit tuttu. Karar oy birliğiyle çıktı.

Fed, mevcut programdaki 80 milyar dolarlık Hazine tahvili ve 40 milyar dolarlık mortgage destekli menkul kıymet alımının devamına karar verdi ancak karar metninde tahvil alımlarının azaltılması için konulan hedeflerde ilerleme kaydedildiğine yönelik bölüm öne çıktı.

Karar metninde, "Varlık alım programını yönlendiren hedefler üzerinde ilerleme önümüzdeki toplantılarda daha fazla değerlendirilecek." ifadeleri kullanıldı.

Karar sonrası dolar endeksinde sınırlı bir yükseliş olurken, euro/dolar paritesinin düştüğü ve ABD 10 yıllıklarının faizinin hafif arttığı görüldü.

Covid-19 salgınının ekonomiler üzerinde risk oluşturduğu belirtilen karar metninde, "Veriler ekonominin güçlenmeye devam ettiğini gösteriyor" denildi.

İstihdam piyasasının toparlandığına dikkat çekilen metinde piyasaların merakla beklediği enflasyonla ilgili geçicilik vurgu yinelendi. Destekleyici politikanın enflasyon bir süre için yüzde 2 hedefinin üzerinde ılımlı şekilde kalana kadar devam edileceği kaydedildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.