Kahraman TV

EYT’de formül arayışı devam ediyor / İşte son gelişmeler…

GÜNDEM

Emeklilikte yaşa takılanlar sorununda çözüm olarak emeklilik yaş sınırının değiştirilmesi masada.

Emeklilikte yaşa takılanlar sorununda çözüm olarak emeklilik yaş sınırının değiştirilmesi masada. Seçenekler arasında kadınlar için üç, erkekler için beş yaş indirim yapılması ya da tek yaş olarak yeniden belirlenmesi yer alıyor.

GELİŞTİRİLEN 2 ÖNERİ VAR

Emeklilik yaş hadlerinden indirim yapılması alternatifinde, emeklilikte yaş koşulunun tamamen kaldırılması yerine, yine yaş şartı korunmakla birlikte, bu yaşlardan belirli kurallar çerçevesinde indirim yapılması öngörülüyor. Bu konuda geliştirilen iki öneri var.

Birincisinde; statülere göre geçici maddelerde yer alan emeklilik yaş hadlerinden, kadınlar için üç, erkekler için beş yaş indirim yapılması (Bu indirimler rakamsal olarak farklılaştırılabileceği gibi, erkek ve kadın için eşit yaş şeklinde de uygulanabilir),

İkincisinde ise; statülere göre geçici maddelerde yer alan emeklilik yaş hadleri kademelendirme yerine, kadın ve erkek için daha makul olmak üzere tek yaş olarak yeniden belirlenmesi öngörülüyor.

TAM MAAŞ YERİNE İNDİRİMLİ MAAŞ ÖDEMESİ!

EYT çalışmaları içinde yer aldığı belirtilen alternatiflerden biri de emeklilik yaş koşulu dışında diğer süre ve gün koşulu yerine getirilmiş olmak kaydıyla, yapılacak yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından bu sigortalılara aylık bağlamak. Ancak bu aylıktan, yaş koşulu yerine gelene kadar belirli oranda indirim yapmak. Emeklilik yaşına ulaşıldığında, aylıktan yapılan indirime son vermek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.