Kahraman TV

Erdoğan Hepinizi Aynı Safta Birleştirdi

GÜNDEM

Akşam köşe yazarı Ahmet Kekeç bugünkü yazısında "Erdoğan hepinizi aynı safta birleştirdi" konusunu kaleme aldı.

"Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği müjdeye kilitlendiniz, dolayısıyla bizim yazdıklarımız “tali şeyler” olarak kalacak ama yine de okumanızda yarar var diye düşünüyorum.

Ekmeleddin döneminde, Kemalist görünümlü Fetullahçı Türk Solu dergisini PKK’yla yan yana görmüştük.

Kürt mutfağından yemememizi, Kürt bakkaldan alışveriş yapmamamızı, Kürt mamulü kebap ve lahmacuna yumulmamamızı söyleyen Türk Solu dergisi...

Bu, Erdoğan’ın başarısıydı...

Bütün şer güçleri birleştiriyor.

Bütün maskeleri düşürüyor.

Bütün tıynetleri açığa çıkarıyor.

Bütün sahtelikleri ve hamlıkları deşifre ediyor.

Nasıl derler? Adeta “yürüyen turnusol kâğıdı...”

Mesela, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” pankartlarının altında yürüyen liberallerle, Hrant Dink öldürüldüğünde “Hoş gidişler ola” başlığını kullanan Türk Solu dergisini aynı safa itebiliyor... Esasında aynı safta olduklarını, bir dönem “düşmanmış gibi” yaptıklarını (düşmanmış gibi yapmak zorunda kaldıklarını) deşifre ediyor.

Büyük başarı...

Mesela, “Bu rezilin muhterem annesi iyi ki bugünleri görmeden vefat etmiş de nasıl bir evladı olduğunu görme ve kahrolma zulmünden kurtulmuş” diyen firari Bülent Keneş’le, “Sonun Menderes gibi bile olmayacak. Sürüneceksin” diyen Barış Yarkadaş’ı birleştiriyor...

Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Şahin Alpay, Bedri Baykam, Yekta Güngör Özden, Emin Çölaşan, Ruhat Mengi, Mümtaz’er Türköne, Ertuğrul Özkök, Mehmet Yakup Yılmaz aynı safta.

Ekrem Dumanlı ve Hikmet Çetinkaya aynı safta...

Ergun Poyraz ve Zekeriya Öz aynı safta...

Ekmeleddin ismindeki “din”e bile tahammül edemeyen doktor-yönetmen Mustafa Altıoklar ile doktor-mizahçı Ahmet Turan Alkan aynı safta...

Bakıyoruz ve başka kimleri görüyoruz?

Bakıyoruz ve büyük Türk şairi Ataol Behramoğlu’nu görüyoruz... “Bir Ermeni General”in müellifi Ataol Behramoğlu’yla, “Kırık Mızrap” şiirinin müellifi Fethullah Gülen “Ekmeleddin” paydasında biblo gibi yan yana duruyorlar.

Bakıyoruz ve Sözcü’süyle, Cumhuriyet’iyle, Karar’ıyla, BirGün’üyle, Evrensel’iyle, Yeni Çağ’ıyla, Leman’ıyla, Pengueni’yle, mülaaneci dergileriyle, polis bültenleriyle, internet portallarıyla geniş bir muhalif cephe görüyoruz.

Bu, Erdoğan’ın birleştirici gücü...

Hem farklılıkları ve karşıtlıkları yok ediyor, hem de katı ideoloji sahiplerini dönüştürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’na bozkurt işareti yaptırıyor mesela...

Sağcının tillahı Abdullah Gül’ü sol partinin umudu haline getiriyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Anıtkabir’e yolluyor.

Erdoğan öyle bir birleştirici ve dönüştürücü lider ki, “Atatürk” ismini duyduğunda kaçacak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Anıtkabir’e yollamakla kalmıyor, “İcabında biz de Atamızı severiz” dedirtiyor, zafer işareti yaptırıyor, Gezi’de geziye çıkarıyor.

Diyorum ya, Erdoğan adeta yürüyen turnusol kâğıdı ve çok başarılı bir siyasetçi...

Abdullah Gül’le Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’le HDP’yi, Biden’la Davutoğlu’nu aynı safa itebiliyor. "

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.