Kahraman TV

Erdoğan: "Faizi Savunanla Beraber Olamam"

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada faize dair dikkat çeken mesajlarda bulundu. Faize karşı olduğunu bir kez daha vurgulan Erdoğan, görevde olduğum sürece faizle ve enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

"SONUNA KADAR MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM"

Erdoğan, "Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Faize milletimizi ezdiremeyiz. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Faizle enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.." ifadelerini kullandı.

AKILLARA "FAİZ İNDİRİMİ Mİ GELİYOR?" SORUSU GELDİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın toplanacak. Kurul milyonların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ise akıllara "Bir faiz indirimi daha mı geliyor?" sorusunu getirdi.

"BIRAKIN BAĞIMSIZ OLARAK KARARINI VERSİN"

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın açıklanacak faiz kararına ilişkin bir soruya da yanıt verdi. Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsız değil mi? Bağımsızlığını konuşuyorsunuz, bırakın da bağımsız olarak kararını versin" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.