Kahraman TV

"Erbakan'ın Mirasıyla Erdoğan'ı mı Vuracaksınız?"

GÜNDEM

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, bugünkü yazısında "Erbakan'ın Mirasıyla Erdoğan'ı mı Vuracaksınız?" konusunu kaleme aldı.

"Türkiye'de siyasi muhalefetin en büyük eksiği toplumu etkileyecek sahici bir hikayeye sahip olmaması. Topluma ne bir ideal sunabiliyorlar ne de bir başarı vaadi.

Son dönemde merhum Erbakan'ın mirasına sarılmalarının sebebi de biraz bu. Erbakan, hayalleriyle toplumu etkileyebilen bir siyasi aktördü. Bu uğurda büyük bedeller ödedi, 28 Şubat darbesiyle iktidardan uzaklaştırıldı.

Muhalefetin bugün Erbakan'ı hatırlamasının sebebi, toplumda, özellikle de muhafazakar kesimde Erbakan'ın çok önemli bir yerinin bulunmasıdır.

Muhalefet etkileyici bir hikayeye, projeye sahip olmadığından Erbakan'ın mirasının arkasına saklanarak muhafazakar kesime ulaşmaya çalışıyor.

Saadet Partisi'nin yöneticileri ile AK Parti'den kopan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nda sahici bir hikaye olsa zaten Erbakan'a ihtiyaç duymazlardı. CHP'nin yanına HDP ve İYİ Parti'yi vermelerine rağmen toplumda bir karşılık üretemediler. Şimdi hepsini birleştirerek; CHP, HDP ve İYİ Parti'nin yanına Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi'ni de vererek, Erbakan'ın siyasi mirası üzerinden muhafazakârları etkilemeyi deneyecekler.

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erbakan'ın hayallerini gerçekleştiren, özlemini duyduğu Türkiye'yi yaratan bir lider. Erbakan'ın gerçek anlamda da mirasını temsil eden isim.

Toplum bu gerçeğin farkında olmasa Erdoğan'ın liderliğine 18 yıldır aralıksız onay verir miydi?

CHP ve HDP'yle birleşen Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi mi Erbakan'ın mirasına sahip çıkacak? Erbakan'ı indirenlerle birleşerek hangi mirasa sahip çıkıyorlar diye sormak gerekiyor?

Muhalefetin amacı Erbakan'ın mirasını arkasına alarak muhafazakâr kesime ulaşmak ve Erdoğan'ı indirmek!

Açık değil mi?"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.