Kahraman TV

"Eğitime Ruh Kazandıralım ki Eğitimli Hırsızlar Yetişmesin"

GÜNDEM

Yeni akit yazarı Ali Erkan Kavaklı, bugünkü yazısında "Eğitime Ruh Kazandıralım ki Eğitimli Hırsızlar Yetişmesin" konusunu kaleme aldı.

"Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Cumhurbaşkanlığına eğitim ve öğretimin yeniden şekillendirilmesi ile ilgili bir teklif taslağı sundu. Kurul, birçok konuyu derli toplu ele almış görünüyor. 

Teknoloji üreten ülke olmamız için gençlerin yazılım ve kodlama becerileri elde etmesini öneriyor. Eğitim kurumları ile iş dünyası arasında etkili iletişim, sektörlerle bütünleşmiş okul, kurumlar arası fiziki ve beşeri kaynakların ortak kullanma, kalite takibi, temel eğitim ve orta öğretimde kalite oluşturma sistemi, özel yeteneklilerin daha nitelikli yetiştirilmesi gibi konularda teklifler var.

Eğitime ruh katan maneviyat eğitimi ile ilgili bir cümle kurulmamış. Eğitim seküler anlayışla devam ettirilmek isteniyor. Materyalist ve maddeci yaklaşım, seküler anlayış devam ettirilmek isteniyor.

Bu eğitim anlayışıyla yetişen insan ne yapar?

Eğer ailesinden, çevresinden ahlak ve erdemleri öğrenmemişse yandık. 

Allah ve ahirette hesap verme korkusu olmayan, maneviyat yoksunu insan neler yapar? Birkaç örnek verelim:

“İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi eski Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin ve beraberindeki iki kişi, Savunma Sanayii Başkanlığındaki ihalelerle ilgili teknik bilgileri yabancı firmalara sızdırırken yakalandı, Özbilgen’in evinde 5 milyon avro para bulundu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.” (17 Ocak, yeni Akit)

“Akaryakıt kaçakçıları, 608 milyon litre akaryakıtı, otomasyon sistemlerine müdahale ederek sildiler ve devleti 5 yılda 15 milyar lira zarara uğrattılar.”

“İzmir’de iki kişi sahte içkiden öldü.”

“15 Temmuz’da 156 general, askerimizi sokağa salarak darbe yapmaya kalkıştı.”

Birkaç yıl önce de Kırıkkale silah fabrikası müdürü, yerli silah projelerini yabancılara rüşvet karşılığı satarken yakalanmıştı.

Hepsi eğitimli, bilgili, beceri sahibi adamlar.

Hepsi ahlaksız ve ruhsuz. 

Hem kendilerine zarar verdiler hem milletimize.

Eğitime; gelmiş geçmiş bütün zamanların en sevilen ve en başarılı öğretmeni Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışı ile ruh kazandırmalıyız. Gençlerimize ahlak, erdemler ve onur kazandırmalıyız. 

Eğitim Fakültelerinde Hz. Muhammed’in (sav) Eğitim Anlayışı ve Eğitim Metotları ders olarak okutulmalı.

Liselerdeki seçmeli Kur’an, temel dini bilgiler, siyer dersleri ile ilgili yeni bir düzenleme getirilmeli. Bu dersleri seçmek istemeyen öğrenci velisi dilekçe vermeli.

Bu derslerden üniversite sınavlarında Türkçe ve matematik gibi 40 soru sorulmalı. 

Bilgili ve becerikli insan yetiştirmeye önem verdiğimiz kadar, vicdanlı insan yetiştirmeye gayret etmeliyiz. 

Dr. Nurettin Topçu, Yarınki Türkiye isimli eserinde şöyle der:

“Yarınki Türkiye’nin kurucuları, yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkına gönül verecek, sabırlı ve azimli, lâkin gösterişsiz ve nümayişsiz çalışan, ruh cephesinin madenişçileri olacaklardır. Bu ruh amelesinin ilk ve esaslı işi, insan yetiştirmektir. Hünerleri hep fedakârlık olan bu hizmet ehli gençler, hizmetlerinin mükâfatını da hizmet ettikleri insanlardan beklemeyecekler, sonsuzluğa sundukları eserin sesinin akislerini yine sonsuzluktan dinleyeceklerdir. 

Tarihte Ispartalı Leonidas, Hindli Gandi ve Havari Sen Pol, her biri bir içtimaî sınıfın mümessili olarak büyük fedakârlık örneği verdiler.

Yarınki Türkiye’nin kurucuları, millet ve cemaat uğrunda fedakârlıklar kabullenenlerin artık bulunmadığı cemiyetimizde, muhtelif simada insanları şahıslarında birleştireceklerdir. Onlar da Yunus Yavuz’la birleşecek; Sinan Âkif’e uzanacak; Ebu Hanife Hüseyin Avni’yi tebrik edecektir. 

Onların eseri olan yarınki Türkiye, şu temellerin üstünde kurulacak: 

Anadolu’nun toprağından kaynayan bir kan, cemaat için harcanan emek, bin yıllık bir tarih, otoriteli bir devlet ve ebedî olduğuna inanmış bir ruh.”

Yunus, Hacı Bektaş Veli, Mevlana, Sinan, Yavuz, Fatih, Akif, Nurettin Topçu’nun ilham kaynağı olan Kur’an; manasıyla bütün okullarımızda okutulmalı, onun öğretmeni Hz. Muhammed’in (sav) ahlakı benimsetilmeli ki eğitim ruh kazansız. İnsanımız hem kendine hem de milletimize faydalı olsun."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.