Kahraman TV

Dünyanın En İyi Sandviçleri Açıklandı: Türkiye 1'inci Sırada!

GÜNDEM

TasteAtlas dünyanın en iyi 100 sandviçi ve mutfağını açıkladı. Listede ,Türkiye'den de 1 lezzet yer aldı.

Sandviç, içine konulan çeşitli malzemeler ve farklı ekmek türleriyle tüm dünyanın severek tükettiği bir lezzet. TasteAtlas Dünyanın En İyi 100 Sandviçi listesini açıkladı. 

10. Prego, Portekiz

Prego, sarımsakla terbiye edilmiş, kızartılmış, soğan ve şarapla birlikte sotelenmiş ve daha sonra bir ekmek içine yerleştirilmiş ince sığır eti dilimleriyle hazırlanıyor.

9. Mozzarella in carrozza, İtalya

İtalya'nın çeşitli bölgelerinde yenmesine rağmen özellikle Campania'da popüler olan kızarmış bir sandviçdir. Sandviç, kabuksuz, hafif bayat ekmek, mozzarella peyniri, un, süt ve çırpılmış yumurta ile yapılır.

8. Sandwich de lomo, Arjantin

İnce dilimlenmiş lomo bifteği, domates, soğan, marul, mayonez, et sosu, jambon, peynir ve yumurta ile doldurulan sandviç hem Arjantin hem de Uruguay’da oldukça popüler.

7. Istakozlu sandviç, ABD

ABD’ye özgü olan ıstakozlu sandviç, pişmiş ıstakoz eti ve erimiş tereyağıyla yapılıyor. Ek olarak marul, limon suyu, tuz ve karabiber de katılabiliyor.

6. Tortas, Meksika

Çoğunlukla otantik Meksika malzemeleriyle doldurulmuş tatlı geleneksel sandviçlerdir. 

5. Meat and Cold Cuts Bánh Mì, Vietnam 

Vietnam söğüşleri ile birlikte salatalık, mayonez, havuç ve daikon turşusu ve bánh mì rulosuna doldurulmuş ciğer ezmesi ile yapılır.

4. Montreal Füme Etli Sandviç, Kanada

Montreal füme eti, Kanada'nın Montreal kentinde ortaya çıkan bir şarküteri etli sandviç türüdür. Sandviç, yoğun, dumanlı bir tada sahip.

3. Bánh mì, Vietnam

Baget ekmeğini paylaşan popüler bir Vietnam sandviç çeşididir

2. Shawarma, Lübnan

Kuzu, hindi, tavuk, dana eti ya da farklı etlerin karışımıyla yapılır ve saatlerce ağır ağır pişirilip kendi suları ve yağlarıyla kızartılarak eşsiz bir lezzet kazanır, ancak mükemmel bir shawarma'nın asıl sırrı marinasyonundadır.

1. Tombik döner, Türkiye

Pide ekmeğinin döner etiyle doldurulduğu bu lezzet, Taste Atlas'a göre dünyanın en lezzetli sandviçi. Ekmeğin dışı çıtır çıtır iken iç kısmı yumuşacık bırakılıyor. İçine ise domates, soğan, marul gibi sebzelerle çeşitli soslar eklenebiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.